Koncertom Martine Filjak sutra se otvara 5. Prandau festival u D. Miholjcu

Sutra, 3. svibnja s početkom u 20h kreće naše 5. izdanje PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu. Čast nam je i zadovoljstvo što nam peto izdanje PRANDAU FESTIVALA otvara naša hrvatska i svjetska pijanistica MARTINA FILJAK. Na programu koncerta će se naći skladbe J. S. Bacha, R. Schumanna, A. Skrjabina, G. Donizettia i F. Liszta.

Od ove godine naš PRANDAU FESTIVAL još je jači kupovinom koncertnog klavira YAMAHA zahvaljujući Gradu D. Miholjcu. Želja je organizatora promovirati novonabavljeni koncertni klavir pa će se stoga tijekom pet koncerata u razdoblju od 3. svibnja do 14. rujna 2024. godine u prostorima dvorca Mailath i župne crkve sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu izvesti mnoga poznata djela domaćih i europskih skladatelja, od rane srednjovjekovne do suvremene glazbe, kroz različite glazbene forme i glazbeno-stilske epohe.

Jedinstveni dvorac MAILATH-PRANDAU, u kojem se održava dio koncerata, jedan je od najočuvanijih dvoraca i jedini izgrađen u tudorijanskom stilu u Hrvatskoj,. Ovim Festivalom odajemo počast i vraćamo iz zaborava spomen na glazbenu i kulturnu baštinu čuvene vlastelinske njemačko-mađarske obitelji Mailath-Prandau koja je ostavila ogroman trag u hrvatskom gospodarstvu, razvoju školstva, u kulturi, apsolutno u svemu.

T. Brusač, producent i E. Andler-Borić, umjet. ravnatelj