Otvorene prijave za 17. SEFF

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog eco film festivala koji će se održati od 25.-29.rujna 2024. u Dugoj Resi. Primaju se filmovi u tri kategorije na platformi:

https://filmfreeway.com/SEFFSmaragdniecofilmfestival

Ovaj međunarodni festival filmova o zaštiti okoliša ove godine je okupio zanimljiv žiri sastavljen od vrhunskih imena. Tako su u žiriju kratkometražnog filma novinarka Silva Celebrini, multimedijalni umjetnik Zdravko Krulj te redateljica Sandra Rančić.

Dugometražni film će ocjenjivati redateljica iz Italije Raffaela Tolicetti, filmaš Tomas van Gorp iz Nizozemske te producent Akys Mitsoulis iz Grčke.

Za animirani film su zaduženi snimatelj Dario Hacek, dizajnerica zvuka Dina Sdralli iz Grčke te redatelj Ran Levy Yamamori iz Izraela.

Ove godine je partnerski festival International film festival Larissa iz Grčke, a vizual festivala će nacrtati Admir Delić iz Bosne i Hercegovine.

Na festivalu će se osim projekcija filmova održati i filmske radionice za djecu i mlade “Digital generation”, koju će voditi Branko Ištvančić iz partnerske udruge ARTIZANA te Daniel Pavlić, Nikola Šolić, Robert Sironi i Marina Pavlić.

Prijava za filmove je otvorena do 25. srpnja 2024. godine.

Daniel Pavlić

Foto: Daniel Pavlić