Raspored događanja u sklopu izložbe “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?”

Pozivamo vas
da nam se pridružite na popratnim događanjima
uz izložbu
Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?

Galerija Forum (Teslina 16)
RASPORED DOGAĐANJA
od 8. – 14. travnja

PONEDJELJAK, 8. TRAVNJA
17:00 // stručno vodstvo kustosice izložbe Ivane Meštrov

PETAK, 12. TRAVNJA
19:00 // Javno čitanje – Darwin, Postanak vrste

Zašto danas vrijedi ponovno čitati Darwinov Postanak vrste, što nam govori o radu, prividnim dihotomijama kultura-umjetnost, biološko-evolucijskim postavkama, samo su neke od tema koje će prolaziti ova čitalačka grupa.
Vodi: Luka Bogdanić, izv. prof. dr. sc. / Odsjek za filozofiju, katedra za filozofsku antropologiju, Filozofski fakultet u Zagrebu i gosti

Prijave na: ivana@umjetnicki-paviljon.hr

Luka Bogdanić rođen je 1978. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Godine 1996. upisao je Filozofski fakultet u Rimu. Diplomirao je filozofiju akademske godine 2000./2001. s odličnim uspjehom i s pohvalom (110 e lode). Godine 2002. završio je kao stipendist Škole međunarodnih studija (Scuola di Studi Internazionali) Sveučilišta u Trentu poslijediplomski studij iz Međunarodnih znanosti. Iste godine, upisao je doktorski studiji na Fakultetu filozofije Sveučilišta La Sapienza u Rimu, disertaciju je napisao pod mentorstvom prof. dr. sc. Nicolao Merkera i obranio 2007. godine.
Od 2013. do 2017. znanstveno se usavršavao na Odsjeku političkih znanosti Fakulteta političkih znanosti, sociologije i komunikologije Sveučilišta La Sapienza u Rimu gdje je 2017. obranio svoj drugi doktorat iz Povijesti političkih doktrina.
Nositelj je i izvoditelj predmeta Filozofska antropologija, Filozofija kulture, Marx i marksističke filozofije.

SUBOTA, 13. TRAVNJA
11:00 // Tajno šumsko društvo

Interdisciplinarna radionica za predškolsku i ranu školsku dob s naglaskom na stvaralački proces, istraživanje, rješavanje problema i razvoj imaginacije. Kroz radionice ispreplićemo umjetnost s različitim područjima kao što su ekologija, botanika, paleontologija i promičemo održivu igru.
Vodi: Ana Zubak

Prijave na: tajnosumskodrustvo@gmail.com

Ana Zubak je multimedijalna umjetnica rođena u Zagrebu 1982.g. Magistrirala je na zagrebačkoj Likovnoj akademiji u zvanje Magistra edukacije likovne kulture. Usavršavala se na Moholy-Nagy fakultetu umjetnosti i dizajna u Budimpešti, umjetničkoj školi Valand u Gothenburgu i bečkom sveučilištu Universität Wien na programu Urbanih studija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika(HZSU). Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

 

Detaljnije o izložbi “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?”:
https://umjetnicki-paviljon.hr/izlozba/sto-bi-nam-priroda-rekla-kad-bismo-postavili-prava-pitanja/

Potpuni raspored događanja uz izložbu:
https://umjetnicki-paviljon.hr/sto-bi-nam-priroda-rekla-kad-bismo-postavili-prava-pitanja/

Umjetnički paviljon u Zagrebu