ZKM poziva dramske pisce da se prijave na Europski rezidencijalni program za dramatičare

Pisci, još stignete prijaviti se na natječaj ZKM-a!

Javnim pozivom Zagrebačkom kazalištu mladih cilj je pronaći spisateljicu / pisca koji će u razdoblju od travnja do studenog ove godine putovati na relaciji Zagreb, Madrid, Berlin, Vilnius i Bruxelles i raditi na svom novom dramskom tekstu u suradnji s umjetničkim vodstvima renomiranih europskih kazališta.

Riječ je o javnom pozivu dramskim piscima otvorenom do 15.ožujka 2024. za sudjelovanje na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare.

Taj se program održava u koprodukciji Centro Dramatico Nacional (Madrid, Španjolska), Maxim Gorki Theater (Berlin, Njemačka), Lietuvos Nacionalinis Teatres (Vilnius, Litva), Koninklijke Viaamse Schouwburg (Bruxelles, Belgija) i Zagrebačkog kazališta mladih (Zagreb, Hrvatska), s idejom afirmiranja europskog novog dramskog pisma na službenim jezicima zemalja sudionica.

Odabrani pisac iz Hrvatske putovat će tijekom 2024.  u koprodukcijska kazališta te u jednotjednom boravku u Španjolskoj, Belgiji, Njemačkoj i Litvi (22.04. – 28.04. Madrid, 21.06. – 28.06. Bruxelles, 26.08. – 01.09. Berlin i 11.11. – 17.11. Vilnius) razvijati internacionalni dijalog s ostalim autorima i kazališnim profesionalcima u svrhu prikupljanja povratnih informacija o vlastitom tekstu i autorskom procesu.

Prispjele prijave razmotrit će povjerenstvo koje će oformiti Zagrebačko kazalište mladih, a do 3. travnja 2024. donijet će se odluka o odabranom dramskom autoru.

Propozicije Javnog poziva objavljene su na www.zekaem.hr, a možete ih pogledati klikom na poveznicu: https://www.zekaem.hr/javni-poziv-dramskim-piscima-za-sudjelovanje-na-europskom-rezidencijalnom-programu-za-dramaticare/

Pisci, još stignete prijaviti se na natječaj!

Zagrebačko kazalište mladih