Obilježavanje Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu
Trg Nikole Šubića Zrinskog 19
Zagreb

U subotu, 10. veljače 2024. godine, u povodu obilježavanja Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu, pripremili smo za posjetitelje program događanja s nizom zanimljivih besplatnih aktivnosti.

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu posvećen je sjećanju na Josipa Brunšmida, nekadašnjeg ravnatelja Arheološkog odjela Narodnog muzeja, čija strast i predanost arheologiji i dalje nadahnjuju naš rad.

Program događanja započinjemo s radionicama Arheološkog parka Andautonija od 10 do 13 sati na kojima možete zaigrati rimske društvene igare, odijeniti se u Rimljanke i Rimljane, pisati po voštanim tablicama i još mnogo toga zanimljivog. U 12 sati pridružite nam se na stručnom vodstvu kroz izložbe “Rimsko zlatno prstenje” i “30 godina Arheološkog parka Andautonija” koje će vam otkriti fanscinantne priče i saznajte još više o bogatoj povijesti.

One koji nisu u mogućnosti doći u Arheološki muzej u Zagrebu, pozivamo da posjetite našu mrežnu stranicu www.amz.hr ili nas potražite na društvenim mrežama. U digitalnom obliku pripremili smo zanimljive informacije o Josipu Brinšmidu te raznolike interaktivne materijale koje možete istražiti i podijeliti s drugima.

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu dio je  EDUARH programa, koji promiče obrazovanje i istraživanje u području arheologije.