Taxista iz Gambije

By Marijan Jozić

Prilikom posljednjeg posjeta SAD-u bio sam u Detroitu. Tom prilikom nisam iznajmljivao auto nego sam se vozio taxijem. Ja uglavnom koristim Uber. To je super taxi jer ga se može pozvati preko aplikacije s pametnog telefona. Plaća se kreditnom karticom isto preko njihove aplikacije. Na autima nema oznake da su taxi. Jednostavno se pozove Uber i dobije se  poruka da po mene dolazi auto te i te marke, te i te registarske tablice, vozač se zove tako i tako. Pošto taxiranje nije ništa posebno i ne treba neka velika škola, uglavnom u tom sektoru rade stranci i neškolovani Ameri. Treba samo imati auto, pametni telefon i vozačku dozvolu.

Iznenadio sam se kad sam dobio poruku da mi dolazi Uber marke Dodge registracije XA232BA i da se šofer zove Arkan. Sve si mislim da to nije kakav pajdaš od onog kriminalca Arkana koji je ubijen u Beogradu. No, taj Arkan koji vozi Uber je iz Iraka, saznao sam kasnije. Uberovi taxisti imaju zadatak da  za vrijeme vožnje malo popričaju s mušterijom ali Arkan govori slabo engleski a ja ne govorim njegov jezik pa skroz slabo pričamo.

Kad sam se vraćao na aerodrom dođe po mene Uber sa crnim šoferom koji se zove Elhad. Taj dobro govori engleski pa sam mislio da je on Amerikanac. Medutim, kaže mi da je iz Gambije. Zato je i tako jako crn, a ima prekrasne bijele zube. Gambija je mala zemlja u Africi dugačka svega 300 km a široka 50. Okružena je Senegalom. To je isto tako najmanja zemlja u Africi, a ima oko milijun i pol stanovnika. Pošto imaju izlaz na toplo more, imaju i fantastične pješčane plaže. Elhad mi kaže da im je službeni jezik engleski pa je to razlog da on dobro govori engleski.

Čim sam čuo da je iz Gambije, odmah sam rekao: ”A, sex turizam!” On se smije i kaže: ”Da, da!” Gambija je u Europi poznata po sex turizmu za starije žene. Muški svijet ide u sex turizam u Tajland ili na Filipine. Žene željne sexa idu u Gambiju. Puno starih koka iz zapadne Europe dolazi u Gambiju ali ne zbog odmora na lijepim plažama nego zbog sexa s mladim crnim dečkima. U Holandiji kolaju priče o starijim ženama (60 i više godina) koje idu u Gambiju pa se skompaju s momcima od 20 godina. Pogotovo starije “gospođe” iz Njemačke, Holandije, Belgije i Engleske idu avionom na “odmor” u Gambiju. Puno ih se vrati s nekom veneričnom bolesti. Njima je u zapadnom svijetu teže naći partnera jer su u godinama, ali mladi crnci iz Gambije nemaju s tim problema. Dečkima je važno da im te koke donesu eure za  provod. Neke se i udaju ali te mladiće ne dovedu u zapadnu Europu nego im samo šalju eure i par puta godišnje ih obiđu u Gambiji da se provedu.

Taxista mi kaže da je i on jedno vrijeme radio u turističkom sektoru jer je to najveći izvor novca za Gambiju. Sad je u Americi da zaradi koji dolar više pa da ide natrag u Gambiju. Kaže da starije dame vole gambijske mladiće jer su sportski tipovi, a pogotovo su dobri ljubavnici. Kažem mu da sam čuo da crni dečki imaju  ogromnu onu stvar, a on se samo smije i pokazuje svoje bijele zube. Neke bake iz zapadne Europe znaju istinu, a ponekad se i potuže da im gambijski momci uzmu preveliku lovu. Što bi se drugo reklo nego da je nagon za sexom sve veći što je čovjek stariji.

Trebali bi pitati kakvog gerijatra (doktora za stare ljude) o čemu se zapravo radi da je kod starijih ljudi nagon za sexom toliko velik. Možda ima kakva anti-viagara da se te bake iz zapadne Europe malo smire. Problematično je da bi se gambijski biznis model pokvario pa bi ti mladi crnci ostali bez unosnog posla.

Napomena: Mišljenja i stavovi izrečeni u kolumnama osobna su mišljenja i stavovi autora istih i ne moraju nužno odgovarati mišljenjima i stavovima portala.

ZG-KULT