DECENIJA SJAJA ZVEZDANOG KOLODVORA – U OSLUŠKIVANJU UMETNIČKIH VIBRACIJA

Časopis za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor osnovan je pre deset godina u Beogradu, uoči novogodišnje noći od strane malog kruga književnika, umetnika i naučnih radnika, sa idejom da bude promoter pisane reči i vizuelne umetnosti. Promocija prvog broja se dogodila uoči Dana zaljubljenih, 14. februara 2014. godine u Beogradu. Uredništvo slavi svoj prvi jubilej i ponosno na do sada 30 objavljenih brojeva, ističe svoje rezultate rada.

Časopis izlazi dva puta godišnje u formi dvobroja, koji nikad nije manji od 100 stranica. Osnivač i glavna urednica časopisa je književnica i novinarka mr Zorica Tijanić. Časopis uređuju Jelena Dimitrijević, doktor filozofije, Julija Nikolić, pedagoški i kulturni radnik, Dušan Varićak, književnik, Živko Teodosić, naučni radnik i ujedno saradnik Galaksije, Miroslav Vasić, master kulturolog, mr Mikailo Tijanić, stručnjak za intelektualnu svojinu i Zoran Dimitrijević, novinar. Časopis ima stalne saradnike, afirmisane književnike i umetnike iz zemlje i regiona, Evrope, Indije, Australije, Amerike i drugih delova sveta. Značajna nam je saradnja sa umetničkim fotografima i literarnim sekcijama.

Po svojoj koncepciji časopis je okrenut savremenim tokovima iz umetnosti i književnosti. Tokom ovih deset godina smo se osvrtali na godišnjice svetskih pisaca i publikovali antologije. Možemo se pohvaliti izuzetno velikom odazivu na kulturne manifestacije i promocije. Negujući saradnju na internacionalnom nivou, časopis je postao most koji povezuje talentovane umetnike. Kolodvor ima svoje simboličko značenje. Sa stranica časopisa su se mnogi mladi pisci i pesnici otisnuli u svet ozbiljne književnosti.

Naša uređivačka politika je mir, tolerancija i humanizam među svim ljudima širom planete, a cilj unapređenje popularne kulture i negovanje tradicije.

Zvezdani kolodvor je časopis koji je ujedinio region, pesnike, pisce i umetnike sa prostora bivših republika Jugoslavije, oslanjajući se na kvalitet pisane reči, kritike i esejistike. Popularizujući teme iz filozofije, psihologije, kulture, nauke, književnosti i ostalih umetnosti, pruža mogućnost za predstavljanje i dokumentovanje različitih formi sadržaja i originalnih ideja.

Svaki broj časopisa je jedna bogata riznica kulture i duhovnosti. Prepoznat po svom autentičnom dizajnu i originalnom sadržaju, Zvezdani kolodvor nastavlja svoj rad uz podršku kreativnih saradnika.

Časopis je besplatan i deli se na web platformama i društvenim mrežama, a uredništvo je za svoje čitaoce obezbedilo izdanje u pdf formatu.

Povodom desetogodišnjeg jubileja uredništvo se zahvaljuje svim saradnicima i čitaocima na zajedničkom putovanju kroz vreme u kome je svaki trenutak posvećen umetnosti – dragocen.

Zorica Tijanić,
glavna urednica časopisa Zvezdani kolodvor

Jedna misao o “DECENIJA SJAJA ZVEZDANOG KOLODVORA – U OSLUŠKIVANJU UMETNIČKIH VIBRACIJA

  1. Čestitam na jubilarnom broju i želim još mnogo uspjeha u daljnjem radu. Sretni blagdani!

Komentari su zatvoreni.