Radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Foto: Igor Krajcar/AMZ

U susret blagdanima Arheološki muzej u Zagrebu organizira radionice za odrasle OTKRIVANJE DREVNOG EGIPTA. Radionice namijenjene osobama od 16 godina starosti na više, održavat će se u tri termina četvrtkom u trajanju od sat vremena. Broj sudionika je ograničen, a cijena sudjelovanja iznosi 10 eura po radionici.

Polaznici radionica za odrasle Egipatska zbirka Arheološkog muzeja u Zagrebu, Igra Senet Egipatski bog Tot imat će priliku upoznati se s raznim temama poput egipatskih božanstva, vidjeti predmete iz Egipatske zbirke koja je još uvijek nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te zabaviti se starim igrama iz povijesti Staroga Egipta.

Termini radionica : 30. 11., 7. 12. i 14. 12. 2023., na prvom katu Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Više informacija i prijave: https://bit.ly/AMZotkrivanjeDrevnogEgipta   

Radionica za odrasle

EGIPATSKA ZBIRKA ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU

četvrtak, 30. studenoga 2023. u 18 sati

Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat

Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti zbog obnove muzeja, te saznati zanimljivosti iz njihove originalne i moderne povijesti. Tijekom radionice polaznici će kroz diskusiju raspravljati o raznim temama poput postavljanja staroegipatskih izložbi, istraživanja, virtualnog sadržaja i slično.  

 

Radionica za odrasle

IGRA SENET

četvrtak, 7. prosinca 2023. u 18 sati

Arheološki muzej u Zagrebu, Velika dvorana, 1. kat

Staroegipatska igra Senet smatra se jednom od najstarijih društvenih igara na svijetu. Polaznici će saznati povijest, mitologiju i vjerovanja iza same igre Senet te će u konačnici moći i sami je zaigrati. Igra je to za zabavu ili za osiguravanje prolaska na drugi život? Odluku prepuštamo sudionicima.  

 

Radionica za odrasle

EGIPATSKI BOG TOT

četvrtak, 14. prosinca 2023. u 18 sati

Arheološki muzej u Zagrebu Velika dvorana, 1. kat

Polaznici radionice imat će priliku vidjeti pojedine predmete iz Egipatske zbirke Arheološkog muzeja u Zagrebu koja je trenutno nedostupna javnosti, a koji predstavljaju egipatskog boga Tota. Bog je to pisma i mudrosti, božanski pisar, vizir bogova, bio je jedan na najznačajnijih božanstava u mitologiji faraonskog Egipta te je kao takav ostavio dubok trag i u materijalnim ostatcima, vidljivima u raznim muzejima.

Više informacija i prijava na: https://bit.ly/AMZotkrivanjeDrevnogEgipta