Ulaznice za ‘Čarobnjaka iz Oza’ u ZKM-u po jedinstvenoj cijeni od 6,5 eura za sve gledatelje

Za kraj ovog tjedna (29. i 30. rujna te 1. listopada) u ZKM-u je ponovo na rasporedu Čarobnjak iz Oza Lymana Franka Bauma u režiji Saše Broz.

Ima li danas nekoga tko nije bar čuo za Čarobnjaka iz Oza? Ako već niste bili u prilici u ruci imati koju iz serije knjiga o čarobnoj zemlji Oz američkog pisca Lymana Franka Bauma ili barem gledati čuveni film u režiji Victora Fleminga s neponovljivom Judy Garland u glavnoj ulozi, sigurno ste morali čuti pjesmu Over the Rainbow. Čarobnjak iz Oza je već decenijama sastavni dio odrastanja generacija i za sva vremena se ugnijezdio u popularnoj kulturi, a njegovi junaci svima su dobro poznati likovi.

Na pozornici ZKM-a publika ima priliku pogledati predstavu čiju režiju potpisuje Saša Broz a dramaturgiju Nikolina Bogdanović koja je napisala:

„U svojoj biti Čarobnjak iz Oza je road trip, priča u kojoj je samo putovanje uvijek važnije od odredišta. Odredište će se, naime, u ovoj priči ispuhati poput velika balona. Jer što ili tko je na kraju taj veliki Oz? On je šareni artikl, prazno obećanje, dobra reklama, političar u predizbornoj kampanji, nečiji ispolirani profil na Instagramu, krema za lice. Ukratko, on je ideja da će netko ili nešto nadomjestiti naš nedostatak, ispuniti prazno mjesto ili nas uputiti u pravom smjeru. Upravo zbog te ideje i njezine neslavne propasti koja se dogodi kada likovi shvate tko je zapravo taj veliki, čarobni, fantastični Oz, ova je priča važna za djecu, koja će u svojem životu često čuti priče o sličnim fantastičnim ozovima koji svašta mogu i znaju, i o kojima se ‘nadaleko, naširoko i nadugačko’ govori.“

Zagrebačko kazalište mladih svojoj je publici još jednom izašlo u susret i za ovu predstavu za sve generacije od ove sezone svi gledatelji plaćaju jedinstvenu cijenu ulaznice od 6,5 eura.

Ulaznice možete kupiti i klikom na poveznicu:

https://core-event.co/events/carobnjak-iz-oza-60bb/

Čarobnjak iz Oza

Trajanje: 75 minuta

Autor: LYMAN FRANK BAUM

Redateljica: SAŠA BROZ

Dobna skupina: 7+

Praizvedba: 18. rujna 2021.

.

Autorski tim: redateljica – Saša Broz, dramaturginja – Nikolina Bogdanović, scenograf – Stefano Katunar, kostimografkinja – Marita Ćopo, koreografkinja – Blaženka Kovač Carić, glazba – Toni Starešinić i Željka Veverec, video materijali – Lovro Mrdjen, dizajner svjetla – Aleksandar Čavlek.

Uloge: Dorothy / Petra Svrtan, Toto / Ivan Pašalić, Strašilo / Jasmin Telalović, Limenko / Mateo Videk, Lav / Sreten Mokrović, Čarobnjak iz Oza / Petar Leventić, Vještica Zapada / Anđela Ramljak, Vještica Istoka / Lucija Šerbedžija, Čarobnica Sjevera (Glinda) / Milica Manojlović, Strina Em / Dora Polić Vitez, Stric Henry / Danijel Ljuboja, Grin / Kristijan Ugrina, Orla / Tina Orlandini, Kora / Ugo Korani, Keš / Toma Medvešek.

Grupa G4 u ulogama Munchkina, spavača, Ozovih zaštitara, letećih majmuna, vukova, vrana i scenskih radnika.

Čarobnjak iz Oza, foto: izvor ZKM