U inkubatoru PISMO završio ljetni gaming kamp za djecu – u kolovozu nove grupe

Novska, 17.7.2023.Tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 otvorio je učenicima viših razreda osnovnih škola svoja vrata kako bi naučili izrađivati videoigre. Sedam dana učenja, zabave, videoigara, druženja, odlazaka u prirodu, tjelovježbe, vrhunske tehnologije i uspomena za cijeli život u srpnju je doživjelo gotovo 60 polaznika. Toliko ih se očekuje i u kolovozu.

Gaming centar u Novskoj za ove je školske praznike ponudio odličan ljetni program. Umjesto da isključivo igraju videoigre doma, u inkubatoru PISMO djeca uče kako ih izraditi. “Naše dugogodišnje iskustvo u gaming edukacijama potaklo nas je da još više radimo s djecom. Osim što uče ispred ekrana, mi im pokazujemo i kako avanture iz videoigara zapravo imaju u prirodi  i oko sebe. Očito smo kreirali jedinstven program, s obzirom da je povećanje djece u odnosu na prošlu godinu 120%.”, poručuju iz inkubatora PISMO powered by A1.

Nastava je organizirana u prostoru inkubatora PISMO sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali. Predavači su predstavnici Hrvatske udruge izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom, nastavlja se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznaju se tako sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija uči se snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky se uči o microbitu i robotici. Iz gradskog parka promatraju se zvijezde, u izviđačkom kampu DUPIN uči se preživjeti bez tehnologije, a cijeli program krasi i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

Za sve željne ovakvog programa, mjesta je ostalo u grupama u kolovozu. Link za prijavu pronađite na poveznici.

Fotografije: izvor PISMO