Stihovnica Siska 14. srpnja 2023.: Gost tribine zagrebački pjesnik Boris Kvaternik

Sljedeća ”Stihovnica Siska” Matice hrvatske na rasporedu je u petak 14. srpnja u 19 sati.

Tribina će se održati na otvorenom, u Glazbenom paviljonu na Šetalištu Vladimira Nazora. Gost tribine je zagrebački pjesnik Boris Kvaternik. Sisačkoj publici će predstaviti svoju premijernu zbirku poezije ”Na kraju svijeta” nedavno tiskanu u nakladi Jutra poezije, kao i dio svojih najnovijih pjesama.

Boris Kvaternik rođen je 1987. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te 2014. diplomirao kroatistiku i indologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Do sada je objavljivao poeziju i prozu na brojnim internetskim stranicama (Na vrh jezika, Poezin, Svijet Kulture, Knjigomat, Prozaonline, Bundolo, Diogen, Društvo živih pjesnika, Fiction Playgrounds, Zvona i nari, Agon) te u tiskanim časopisima i novinama (Večernji list, Avangrad, Jat, Balkan express, The Split Mind, Fantom slobode, Universitas…), a njegovi su radovi su također izašli i u zbornicima: Junaci urbane bede, Moj tata plače u kinodvoranama, Hrvatska mlada lirika 2, Petrinjske staze, Dok vlakovi prolaze, Vlakovi još prolaze, Zbornik IV. gornjogradskog književnog festivala, Antologija Jutra poezije (2010. i 2020.) te u Sferakonovim zbirkama fantastike i naučne fantastike Sfumato, Abeceda beskraja i Svjetla dalekih obala.

Osim pisanja bavi se još slikanjem i crtanjem, a usto istraživanjem i izražavanjem zvučnim frekvencijama. Pokrenuo ambiental noise projekt Icy Petiole te je u digitalnom formatu izdao album “Emptiness of Infinite Space and Time” za neprofitnu izdavačku kuću Splitting Sounds Records.

“Stihovnica” Siska se odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Svi su pozvani bez prethodne najave organizatorima.