Izložba slika Nenada Voriha ‘Living colours’ u Galeriji AMZ

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu (Galerija AMZ), Ulica Pavla Hatza 6, od 26. svibnja do 12. lipnja 2023. godine, posjetitelji mogu besplatno razgledati izložbu slika LIVING COLOURS akademskog slikara Nenada Voriha.

Nenad Vorih inspiraciju za svoju umjetnost, pronalazi u medijima odnosno njihovoj interakciji s modernim društvom, te utjecajem istih na kulturu i percepciju modernog čovjeka. Predstavio je publici svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti. Transcendentalni doživljaji boja, zvukova, prostora i vremena sjedinjuju se u slojevitim predodžbama koje ove slike pružaju oku promatrača iz vrtoglave perspektive ovog posebnog umjetnika.

Nenad Vorih je rođen 1. 8. 1963. godine u Zagrebu. Strast prema slikarstvu otkriva sa trinaest godina i od tada razvija svoj talent. Nakon uspješno završene srednje škole, 1983. godine upisuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski smjer. 1987. godine završava studij slikarstva u klasi profesora Ferdinanda Kulmera.

1988. godine primljen je u Hrvatsko društvo likovnih umjetnika te iste godine ostvaruje status Samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. 1993. godine uvršten je u Enciklopediju likovnih umjetnosti. Od svoje prve samostalne izložbe do danas, Vorih se kontinuirano bavi slikarstvom i aktivno sudjeluje na likovnoj sceni. Do sada je izlagao na više od osamdeset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i Europi. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.

IZLOŽBA SLIKA
Living Colours
Nenad Vorih

26. 5. – 12. 6. 2023.
Galerija AMZ, Pavla Hatza 6
Radno vrijeme
utorak – petak 12 – 18 sati
subota            10 – 13 sati
ulaz besplatan