Izložba fotografija Žene u Iberoamerici. Fotografski pogledi za novo stoljeće u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu

U Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu (Pavla Hatza 6) od 18. do 28. travnja posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija ŽENE U IBEROAMERICI – FOTOGRAFSKI POGLEDI ZA NOVO STOLJEĆE. Ulaz je besplatan. 

Drugu godinu za redom ostvarena je suradnja Veleposlanstva Španjolske, Brazila, Čilea i Portugala i Arheološkog muzeja u Zagrebu, kako bi se hrvatskoj publici predstavila izložba fotografija “Žene u Iberoamerici. Fotografski pogledi za novo stoljeće”.

Izložbu su pod vodstvom Instituta Cervantes u Beču osmislila Veleposlanstva i kulturni centri iberoameričkih zemalja u Beču, koja su udružena u Bečki Iberoamerički klub (CIAV), čiji je osnovni zadatak stvaranje veće vidljivosti Iberijske Amerike u cjelini, njezinih službenih jezika – španjolskog i portugalskog – te njezinih raznolikih kultura.

Izložbu “Žene u Iberoamerici. Fotografski pogledi za novo stoljeće”, čine 35 fotografije 25 suvremenih umjetnika iz 16 zemalja, te ona predstavlja široki raspon umjetničkih perspektiva i senzibiliteta koje su uperile svoj objektiv u bogatu stvarnost golemog geografskog područja koje obuhvaća iberoamerička kultura, još uvijek nedovoljno poznata u Hrvatskoj. Ti pogledi odišu vlastitom osobnošću, kreativnošću i inovativnošću, nakon što su definitivno raskinuli s eurocentričnim estetskim kanonima i dopustili da ih zavede bujnost njihove neposredne stvarnosti. Nakon Zagreba, će biti predstavljena slovačkoj publici u Bratislavi.

Radno vrijeme Galerije AMZ, Pavla Hatza 6
18. – 28. 4. 2023.
utorak – petak 12 – 18 sati
subota              10 – 13 sati
ulaz besplatan