’10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života’ – monodrama Ivana Ožegovića u Kazalištu komedija Zagreb

Autorica: Maja Šiprak

Kako provesti zadnji dan dugog nam mjeseca siječnja, kao odličan izbor pokazao se posjet Kazalištu komedija u Zagrebu i izbor za pogledati novu romantičnu rock komediju “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života” mladog glumca Ivana Ožegovića.

Iako bih se usudila kazati da je komedija namijenjena mlađoj populaciji, nikog ne priječi da pogleda ovu nadasve dinamičnu rock komediju i uživa u prisjećanju na vrijeme od vrtića, preko osnovne i srednje škole, do  fakulteta a kroz sve se provlači vječna tema ljubavi, zaljubljivanja itd.

Na vrlo originalan način Ivan nam kroz primjere glazbe koju je on slušao u različitim fazama života dočarava kako glazba određuje i kako usmjerava i naše ljubavne odnose. I nije isto da li ste roker, cajkaš ili reper.

Konkretno u ovoj predstavi pratimo život jednog rokera u njegovim ljubavnim vratolomijama.

Ovdje je riječ o monodrami, odnosno muškarcu koji prolazi kroz životne faze, a pjesme koje sluša veže uz situacije i djevojke u koje se zaljubljuje.

Humor je vrlo hrabar, originalan, dinamičan, na momente simpatično agresivan.

Predstava je brza, brzog tempa, prepuna gestikulacija i mimike. Ono što me se posebno dojmilo u predstavi , osim snažnog redateljskog pečata, je snažna i brza stilizacija pokreta tijekom cijele predstave. Dinamika je takva da pažnju publike drži cijelo vrijeme, pa i sama publika se s vremena na vrijeme uključuje u predstavu. Na vrlo spretan način u monodramu su upleteni i autobiografski elementi,

U svakom slučaju sve Barbare, Tamare, Anje, Ire, Ružice, još jednom su svojim imenima ovjekovječene i ovom prilikom.

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Ivan Ožegović  poznat  nam je po ulozi Davorina Bogovića iz HRT -ove serije “Crno bijeli svijet” ovom prilikom vrlo uspješno izveo je  autorsku predstavu “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života.“

Preporuka za pogledati.

Foto: Maja Šiprak