30. rujna u KMD Dubrovnik otvara se multimedijalna izložba ‘Homo theatralis: Mira Mićo Muhoberac i Kazalište Marina Držića’

U Kazalištu Marina Držića 30. rujna otvorit će se multimedijalna izložba Homo theatralis: Mira Mićo Muhoberac i Kazalište Marina Držića, točno godinu dana nakon iznenadnoga i preranoga odlaska književne i kazališne kritičarke te dramaturginje koja je u periodu od 2002. do 2004. bila ravnateljicom dubrovačkog teatra.

Večer će započeti u 19 sati “Razgovorima o kazalištu”, a na Velikoj Sceni KMD-a gostuje Vesna Muhoberac koju će ugostiti književnica Staša Aras. Publika će od 20 sati također imati priliku pogledati kultni komad Matka Sršena “Sinjorina Estera” koji je režeirala Lea Anastazija Fleger, dok u monodrami glumi Glorija Šoletić.

Ovom se izložbom Mira Mićo Muhoberac vraća u prostor kazališta, u atrij koji je redizajnirala i preimenovala u Scenu Noćnik prenamijenivši ga u izložbeni prostor, ali i prostor performansa i cabareta Marlene Dietrich. Posjetitelji će se prisjetiti Becketta, Nalješkovića, Vojnovića, Gavrana, Calderóna, Sršena, Vetranovića, Reze, Vanje Matujec, Šehovića, Horovitza…. na velikoj sceni i u Bursi koji su drame, komedije, farse približili publici suvremenim kazališnim, novim redateljskim i dramaturškim čitanjima.