Vikinzi na Stradunu

Fotografije: Adriana Savanović

Više nije nikakva novost da se u Dubrovniku snima neki film ili serija. Grad pod Srđem i njegova okolica su postali omiljene lokacije za snimanje filmova svjetske filmske industrije.

Tako se trenutno na dubrovačkom području snima jedan film i jedna serija. U Kuparima se snima film o Lee Miller, ratnoj fotografkinji magazina Vogue, koju glumi oskarovka Kate Winslet, a uz nju u filmu igraju i super zvijezde: Jude Law i oskarovka Marion Cotillard. Usput budi rečeno, prije dva dana Kate je ozlijedila nogu na snimanju o čemu su izvijestili praktično svi mediji pa sad za činjenicu da u Dubrovniku takve super zvijezde snimaju film znaju i oni kojima filmska umjetnost inače nije u središtu interesa.

Istovremeno, u Dubrovniku se snima serija Vikinzi: Valhalla. O snimanju ove serije kod nas se pisalo još ljetos kada je objavljeno kako se za istu traže statisti. Inače, Vikinzi: Valhalla je spin-off popularne serije History Chanella Vikinzi, a prva sezona ovog Netflixovog spektakla privukla je milijune gledatelja koji s nestrpljenjem čekaju daljnje avanture Leifa Eriksona, Freydis Eriksdotter, kralja Haralda Hardrada i drugih junaka. Obožavatelji serije već znaju da je druga sezona već snimljena, ali još nije prikazana, dok se u Dubrovniku trenutno snima treća sezona u kojoj glumi i naš Goran Višnjić.

Serija se snima u Trstenom a danas su Vikinzi „okupirali“ Grad što je privuklo i brojne znatiželjnike. Kako je to izgledalo najbolje se vidi na fotografijama koje nam je poslala naša Adriana Savanović.