Otvoren poziv svim zainteresiranima koji žele besplatno naučiti izrađivati videoigre u programu Unreal Engine 5

Besplatno nauči raditi videoigre u programu Unreal Engine 5

Novska, 9.9.2022. – Ovih dana Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 otvorio je poziv svim zainteresiranima koji žele naučiti izrađivati videoigre u programu Unreal Engine 5 da se jave.

Naime, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Novska organiziraju edukaciju koja je potpuno besplatna za polaznike ukoliko koriste sustav dodjele vaučera. Uz već postojeće programe Unity i Blender, ovo je novi smjer edukacija koji se uvodi u Novskoj.

Unreal engine 5 jedan je od najraširenijih alata za stvaranje videoigara. Primjerice, upravo kroz njega su nastale svjetski poznate videoigre Fortnite i Valorant. Na edukaciji koja traje 350 sati, polaznici će savladati osnove i steći neophodne vještine za razvoj, kao i za daljnje usavršavanje u izradi videoigara. U edukaciji se koriste zanimljivi praktični primjeri koji će pomoći polaznicima da razviju programerski način razmišljanja te osmisle sadržaj za vlastitu video igru. „Cilj edukacije je upoznati buduće developere s Unreal Engineom uz izradu sadržaja korištenjem najnovijih tehnologija i opreme koju posjedujemo u Inkubatoru, primjerice motion-capture studio, fotogrametrijski studio, te ostala oprema virtualne i proširene stvarnosti.“, poručili su iz POU Novska i Inkubatora PISMO koji se posljednjih godina prometnuo u predvodnika gaming edukacija.

Gaming – Novska

Nova edukacija u Unreal Enginu traje 3 mjeseca, i polaznici teorijski dio predavanja mogu pratiti online, dok se praktični dio provodi u Novskoj. Vaučeri su trenutno jako popularni financijski instrumenti dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih, a mogu ih koristiti nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. „Ako ste u sustavu e-građana, odite na stranicu vauceri.hzz.hr vrlo jednostavno pronađete naš program i označite ga, plaćanje ide putem sustava i polaznika ništa ne košta, a mi vas obavijestimo o početku nastave!“, objasnili su organizatori.

Više informacija o ovom obrazovnom programu saznajte klikom na link: https://vauceri.hzz.hr/katalog-vjestina/elektrotehnika-i-racunarstvo/izraditi-jednostavna-korisnicka-sucelja-sluzeci-se-programskim-jezikom/objektno-orijentirano-programiranje-u-izradi-videoigara/?fbclid=IwAR3OVpcpPorAlwj2ePOU9AqlcRQ1lfF_UCbssWc8qGPQvaPVJEJnSxsxXP4

Kontakt:

Ivana Matanović
Suradnik za provedbu programa i projekata
mob: +385 91 544 1910
e-mail: imatanovic@rk-smz.hr