Besplatne dječje radionice etnološke baštine za Valentinovo i fašnik u Društvenom domu Prečko

Centar za kulturu Trešnjevka i ove godine nastavlja tradiciju održavanja radionica za fašnik i Valentinovo. Besplatna radionica “Valentinovo – sašij mi srce!” održat će se u subotu, 12. veljače 2022. , a radionica “Fašnik – kaširajmo masku!”  u subotu, 19. veljače 2022. Obje radionice traju od 10 do 11,30 sati, a održat će se u Društvenom domu Prečko (Prečko 2a). Voditeljica radionica je Biserka Kopčok. 

Radionica “Valentinovo – sašij mi srce!”

Bliži nam se Dan zaljubljenih! Pripremili smo prigodnu besplatnu radionicu za djecu i mlade (6+) pod nazivom “Valentinovo – sašij mi srce!”. Šivanje je jedna od tehnika koja iziskuje puno strpljenja, a takva je i ljubav. Pa zašto ne sašiti srce!? Pridružite nam se i učimo šivati zajedno, a svoje izrađeno srce poklonite nekome koga volite.

PRIJAVE: https://forms.gle/7CoSeibho4r56yK77

Radionica “Fašnik – kaširajmo masku!”

Maškare, ča mogu maškare…Pripremite za nadolazeći fašnik originalnu masku sa svojim potpisom! Što znači kaširati i kako napraviti cool masku za fašnik?  Dođite nam u Društveni dom Prečko i neka vas i ove godine ponese mašta i maskirajte se u što god poželite.

PRIJAVE: https://forms.gle/Pg8CyiZyqCtYpB8p8

Više o radionicama etnološke baštine:

Radionice etnološke baštine, koje se već dugi niz godinama održavaju u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevku, imaju za cilj očuvati hrvatsku, pučku kulturnu baštinu, razvoj kulture obiteljskog zajedništva u svetkovanju, obogaćivanje ponude kulturnih sadržaja u lokalnoj zajednici, upoznavanje (polaznika) s tradicijskim tehnikama, vještinama i znanjima.