Dan crvenih haljina

Dom zdravlja Kutina poziva na preventivnu akciju „Dan crvenih haljina“.
Ova javnozdravstvena kampanja pokrenuta je kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Moždani udar u žena nedovoljno je prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen.
Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.
Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu  na posebnu pozornost za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.
U Hrvatskoj je kampanju „Dan crvenih haljina“ posvećenu borbi protiv moždanog udara u žena 2019. godine pokrenulo Hrvatsko neurološko društvo. Ista se obilježava prvog petka u veljači.

 

Prvi petak u veljači..

Podižemo svijest javnosti o specifičnostima moždanog udara kod žena.

Dođite na preventivnu akciju u Dom zdravlja Kutina dana 04. veljače u 11-12 sati, veliki hol, družit ćemo se, mjeriti šećer i tlak ,međusobno se informirati , savjetovati …

Moždani udar kod žena je nedovoljno prepoznat, nedovoljno istražen i nedovoljno liječen. Promijenimo to i zajednički učinimo korak naprijed za zdravlje žena.

Pridružite nam se u ovoj akciji.