Predstavljen program za 2022. godinu u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića

Danas je na službenoj  press konferenciji predstavljen dramski repertoar u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića koje posljednjih godina pod vodstvom ravnatelja Paola Tišljarića bilježi mnogobrojne uspješne naslove. Za 2022. najavljeno je mnoštvo premijera u samostalnoj produkciji te koprodukciji s drugim hrvatskim kazalištima.

Na repertoaru će tako 21. siječnja prvo zaigrati “Jel’ tako Zorane?” u suradnji s Kazalištem Moruzgva prema tekstu Tanje Mravak u režiji Tamare Damjanović. Nakon toga u veljači publiku očekuje autorski projekt Livije Pandur – “Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije” a potom za proljeće je najavljen mjuzikl “Dundo Maroje” (Jusić / Držić / Stražičić / Fotez) u koprodukciji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Do kraja godine odigrat će se još Ionescove “Stolice”, Ibsenova “Nora” (u koprodukciji s GK Joza Ivakić iz Vinkovaca) te “Čarobni Frulaš” (adaptacija Grazio / Turčinović). Bit će prilike i za reprize iz prethodnih sezona KMD-a (“Tramvaj zvan žudnja”, “Orašar”, “Južina”, “Kate Kapuralica”,…) a od gostovanja će biti suradnje s ZKM-om, HNK Šibenik, HNK Zadar,…

Uz najavu godišnjeg programa danas je također u javnost pušten službeni trailer u kojemu se pojavljuju glumice Ivana Gulin i Marija Šegvić. Snimanje je bilo u prostorima dubrovačkog Muzeja crvene povijesti a produkciju potpisuje Miran Brautović – Palm Productions uz režiju Paola Tišljarića i glazbu Žarka Dragojevića. Pogledajte video na linku!