Deveta prednovogodišnja trešnjevačka dijagonala

U srijedu, 29. prosinca 2021. u 18 sati projekt Mapiranje Trešnjevke CeKaTe-a vodi građane u tradicionalnu šetnju iznenađenja koja se već čitav niz godina realizira u adventsko doba.

Tradicionalna praznična šetnja će nam ovoga puta pokazati božićno/novogodišnje ruho manje poznatih prostora između Trešnjevačkog trga i rijeke Save, prostora kojim “gospodare” željeznička pruga i Savska cesta, a koji još uvijek kriju tragove prošlosti te bizarnosti svih vrsta.

Besplatna šetnja traje oko 3 sata, a sastanak je na Trešnjevačkom placu. Voditelj šetnje je Vanja Radovanović. Prijave nisu potrebne.

O projektu Mapiranje Trešnjevke:

“Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart” je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a istraživat će trešnjevačku povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skrivene detalje, priče i mitove, njene nepoznate likove… a sve to kroz razne edukativne akcije: šetnje, foto-safarije, radionice i sve drugo što nam može pomoći pri ulasku u srce samog kvarta, a i u srca trešnjevačkih stanovnika svih dobnih i socijalnih skupina.

Želja nam je da sve što čujemo, vidimo, okusimo, pomirišemo i naslutimo istovremeno i zabilježimo na način dostupan svima, oznakama na terenu, ali i na webu te putem on-line karte s odgovarajućim znakovima. Bit će to slika Trešnjevke kakvom ju vidimo mi, njeni realni i virtualni stanovnici. Otkrijmo Trešnjevku nama sâmima i svima onima koje ona zanima, koji ju vole! Približimo ju ljudima koji u njoj žive, koji ju posjećuju ili su jednostavno bar jednom čuli za nju… ili možda uopće nisu čuli, ali tek hoće – sve dok im se ne zavuče u srca!

Službena stranica projekta Mapiranje Trešnjevke: https://mapiranjetresnjevke.com/