ZKM-ova tribina ususret premijeri ‘Ja sam ona koja nisam’

Nataša Govedić i Leo Rafolt gosti su ZKM-ove nove teatrološke tribina Čitanje kazališta ususret praizvedbi ˝Ja sam ona koje nisam˝ Mate Matišića u režiji velikog Paola Magellija s dramaturškim potpisom Željke Udovičić Pleštine.

Tribina će se održati u četvrtak 21. listopada u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Nataša Govedić i Leo Rafolt dijele tri zanimanja, tri prakse u kojima djeluju (minimalno): oboje su znanstvenici, autori, kazališni kritičari i sveučilišni profesori.

Nataša Govedić naša je najistaknutija kazališna kritičarka i autorica nekoliko teatroloških djela. Od 1995. godine javno djeluje kao kazališna, književna i filmska kritičarka, a od 2012. godine stalno je zaposlena na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Leo Rafolt od 2017. odlučuje se prijeći na Umjetničku akademiju u Osijeku, gdje pokreće program teatrologije i izvedbenih studija i trenutno vodi kolegije iz teorijske dramaturgije, dramatologije, novih teatrologija, transkulturalne dramaturgije i izvedbenih studija.

Uz moderaciju autora i voditelja tribine Srđana Sandića razgovarat će o potencijalima i porukama ovog (kontroverznog ili ne) komada te će ga smjestiti u ostatak tematskih preokupacija, opusa ovog plodnog autora.