Andautonija za sve – Dani europske baštine 2021

U subotu i nedjelju, 25. i 26. 9. 2021. od 12 do 18 sati, u Arheološkom parku Andautonija u Ščitarjevu, povodom obilježavanja Dana europske baštine, odvijat će se program ANDAUTONIJA ZA SVE, a ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan.

Cilj programa Andautonija za sve je predstavljanje lokaliteta što široj publici. Svi sadržaji bit će besplatni te prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama. Predstavljene će biti razne radionice te igre kojima su se djeca i odrasli zabavljali u rimsko vrijeme. Također će se moći razgledati Izložbu rimskih mirisa, a izložbom na otvorenom predstavit će se Projekt daljnjeg razvoja Arheološkog parka s Interpretacijskim centrom. Dobrodošli su i kućni ljubimci.

U Arheološkom parku prezentirani su sačuvani dijelove nekoliko rimskih zgrada i rimske ulice. Na lokalitetu su postavljene interpretacijske ploče s brojnim informacijama o lokalitetu, razvoju rimskog grada, ali i svakodnevnom životu i nađenim predmetima Uz lokalitet se nalazi izložbeni prostor (Izložba rimskih mirisa) sa suvenirnicom.

Do Ščitarjeva se najbrže stiže Radničkom cestom, preko Domovinskog mosta (na drugom semaforu lijevo), od centra Zagreba cca 15 min.

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu otvoren je do kraja listopada svake subote i nedjelje od 12 do 18 sati. Posjetite Andautoniju, razgledajte dio rimskog grada (2. – 4. st.) i uživajte u prirodi.

Preuzmite programsku knjižicu Dana europske baštine 2021