Arka Korablja je zajednica koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje. Osobe s intelektualnim teškoćama po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške i prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tek 7,3 % odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima su uključene u neki oblik dnevnih aktivnosti. U Arci im žele pomoći da postanu ravnopravni članovi lokalne zajednice, da ju aktivno mijenjaju i preobražavaju.

S tim ciljem, danas, 7. prosinca, je Arka pokrenula božićnu kampanju Ljubav koja spaja. Putem različitih kanala, pozivat će postojeće i nove prijatelje da svojom donacijom podrže rad Arkinog dnevnog centra.

U Arkinom dnevnom centru provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama kao što su: komunikacija, učenje bontona, engleskog jezika, kreativne aktivnosti, sportske aktivnosti, logopedski rad, priprema obroka, odlazak u dućan, plaćanje računa u dućanu itd.

Ljubav koja spaja riječi su četrdesetogodišnjeg Ladislava, osobe s intelektualnim teškoćama, koji je u Arci gotovo 10 godina. Tu je pronašao prijateljstvo, zajedništvo, poštovanje, osjećaj dostojanstva i, kako sam kaže, “ljubav koja spaja”. Ovom kampanjom želimo podijeliti s vama da je Arka upravo to, mjesto gdje ljubav spaja osobe s intelektualnim teškoćama, asistente, volontere, dobročinitelje i sve prijatelje Arke. Tijekom prosinca pratite objave na našim društvenim mrežama gdje ćete se moći bolje upoznati s Arkom i vidjeti zašto kažemo da je Arka ljubav koja spaja. Također, moći ćete izabrati proizvode iz Arkine radionice, idealne za božićne darove.

Pozivamo vas – podržite ljubav koja spaja i svojom donacijom omogućite rad našeg dnevnog centra. Primarna platforma za prikupljanje donacija naša je web stranica: www.korablja-arka.hr.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here