OTVORENJE BALTHAZAROVOG URAGANA NA RIJEČKOM MOLO LONGU

U četvrtak, 23. srpnja 2020.g. u 19 sati na riječkom Molo longu (iza zgrade Dezinskekcije), a u sklopu posljednjeg dana dječjeg festivala Tobogan Europske prijestolnice kulture, svečano će biti otvoreno novo dječje igralište – Balthazarov Uragan.

Nakon kratkog protokolarnog dijela otvorenja, publika će se moći zabaviti uz plesnjak na distanci i glazbu koju će birati DJ Sun Matt te uz radionicu vezanja brodskih čvorova, u organizaciji Pomorskog fakulteta u Rijeci.
Istovremeno, na drugoj lokaciji – ispod dizalica na Molo longu, održat će se završno izdanje super zabavnog Tower Cirkusa Toboganiusa. Cirkuske točke izvode: Marko Klaun, Nives Soldičić i Otto il Bassoto.

Kreativni studio “Benussi & the Fish” stvorio je igralište Balthazarov Uragan tik pored starog broda koji krije mnoge zanimljive priče, a koji je svoje mjesto pronašao na lukobranu. Izabran je za lokaciju ove umjetničke instalacije, kako bi se skrenula pažnja na jedinstveni pogled na Rijeku, koji je između ostalog poslužio kao inspiracija za izgled Balthazargrada iz poznatog crtića Profesor Balthazar.

Radovi su nastali u suradnji EPK programa Dječja kuća i Slatko i slano, organizatori programa su DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam (Sveučilište u Rijeci) i RIJEKA 2020, a osmišljavanje i realizaciju ove instalacije financijski je omogućio Poslovni klub PartneRi.
Partneri projekta su i Lučka uprava Rijeka, Pomorski fakultet, prof. dr. sc. Robert Mohović, Ultra link d.o.o., Zagreb film i Caparol d.o.o.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.