RIJEKA 2020: U četvrtak se otvara dječji festival Tobogan

Otvorenje dječjeg festivala Tobogan, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se u četvrtak, 16. srpnja u 19 sati na Klobučarićevom trgu u Rijeci, pod mjerama Stožera civilne zaštite, vezano uz sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

U programu otvorenja sudjeluju: polaznici radionice Ri Rocka – Žestoki bubnjari toboganski (19.00 sati), Triko Cirkus Teatar iz Zagreba s uličnim spektaklom Kaleidoskop: Krijesnica (19.10h) te Ivanka & Mrle s koncertom dječjih pjesama „Kišni razdraganci“ (20.10h).

Zbog ograničenog broja posjetitelja, performans Kaleidoskop, kao i koncert Kišnih razdraganaca ponovit će se iste večeri od 21.30 sati.

Za svaku od izvedbi, u 19.00 te u 21.30 sati dostupno je po 300 besplatnih ulaznica, koje se od ponedjeljka, 13. srpnja mogu podići u Ri Infu (Korzo 18b). Radno vrijeme Ri Infa je od 8.00 do 20.00 sati.

Na događanje se neće moći ući bez predočenja ulaznice i uvrštenja na popis sudionika okupljanja.

U četvrtak će Klobučarićev trg biti ograđen, a ulaz će biti omogućen iz Agatićeve ulice, u blizini Optike Šahini.

Na ulazu će biti postavljena tri štanda tj. tri ulazna koridora na kojima će volonteri popisivati publiku sukladno Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite i HZZJZ-a.

Naime, za sva okupljanja koja uključuju više od 100 ljudi organizator je dužan voditi popis sudionika. Od podataka se prikupljaju: ime, prezime, broj telefona i potpis pri čemu svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio temperaturu, da ona nije više od 37,2 C, da se osjeća dobro, da nema ukućana u samoizolaciji, da unutar 14 dana nije boravio u inozemstvu, odnosno ako jest, da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom virusom te da nema sljedeće simptome: temperaturu, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

Maloljetnu djecu, posjetitelje programa otvorenja, upisuje roditelj, zajedno sa svojim brojem telefona te sve potvrđuje svojim potpisom.

Također, dezinficijensi će se nalaziti na ulazu i na izlazima s Klobučarićevog trga te na više punktova u prostoru izvedbe programa otvorenja.

Preporučeni fizički razmak od 1,5 m među okupljenima osigurat će se oznakama iscrtanima na tlu Klobučarićevog trga te uz pomoć volontera Europske prijestolnice kulture, volontera Crvenog križa i predstavnika organizatora.

Apeliramo na građane da na otvorenje ne dolaze starije osobe ili osobe s kroničnim bolestima.

Po završetku prve izvedbe, publika će se zamoliti da napusti prostor Klobučarićevog trga kako bi se on mogao pripremiti za doček nove ture publike za koju program započinje u 21.30 sati.

Izlazak s trga bit će osiguran kroz prolaz pored Kancelarija Bara, prema Trgu pul Vele Crikve (Kosi toranj) te na drugu stranu, prema ulici Žrtava fašizma. Nova publika ulazit će na način na koji je na Trg ušla i publika u 19 sati iz Agatićeve ulice, uz prethodno davanje podataka volonterima na štandovima.

Na događanje se neće moći ući bez predočenja ulaznice i uvrštenja na popis sudionika okupljanja.

Kaleidoskop Krijesnica

 

Otvorenje Tobogana na Kanalu Ri

Reportažu o samom događanju – otvorenju Tobogana u trajanju od pola sata, svi oni koji nisu bili u mogućnosti doći do svoje ulaznice te drugi zainteresirani, moći će pogledati na Kanalu Ri, u petak, 17. srpnja u 20 sati te u subotu, 18. srpnja u 13.50 sati.

 

Tobogan 2020. – tjedan dana aktivnih ferija za djecu

Dječji festival Tobogan, aktivne ferije za djecu, ove se godine u Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture održava od 16.7. do 23.7. Veseli toboganski tjedan ovoga puta publici nudi 30-ak radionica te 20-ak javnih događaja: projekcije filmova, cirkuski program, predstave, zanimljive igre, koncerte, kvizove te ulični performans, izložbu i natjecanje.

Festival Tobogan financijski podržavaju Jadrolinija i Tower Centar Rijeka pri čemu se zahvaljujući Tower Centru posebno izdvaja novi program uličnih zabavljača – putujući Tower Cirkus Toboganius. Riječ je o pet dana cirkuske zabave i akrobacija, od 19. do 23. srpnja, gdje veseli zabavljači šarenim vozilom putuju po gradu i posjećuju razne gradske kvartove.

Organizatori Tobogana su: RIJEKA 2020, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.

 

Sve informacije o ovogodišnjem 4. dječjem festivalu Tobogan dostupne su na www.rijeka2020.eu.