Donacija za djecu iz Caritasove kuće u Vugrovcu

U sklopu 9. nacionalnog projekta pod nazivom Poduzetni za Božić, u prostoru Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, predana je donacija za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta bez roditeljske skrbi u Caritasovoj kući u Vugrovcu.

Završetak je to humanitarne akcije koju su organizirali udruga Poduzetni, Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski i visoko učilište EBUS – Europska poslovna škola Zagreb, a u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Radi se o humanitarnom projektu na nacionalnoj razini koji osim prikupljanja novčanih sredstava ima i obrazovnu komponentu. Učenici su ovim akcijama razvijali vještine socijalnog poduzetništva s posebnim naglaskom na važnost humanitarnoga rada.


Gradonačelnik Milan Bandić zajedno s dekanom EBUS-a Ivicom Katavićem i ravnateljicom gimnazije Antonijom Zebom prikupljeni iznos od 10 000 kuna uručio je za Kuću Sv. Franjo u Vugrovcu. Predajući donaciju gradonačelnik Bandič je rekao  kako uvijek treba pomagati onima koji su potrebiti. Veliku zahvalu uputio je organizatorima koji su ukazali na važnost pomaganja mladim ljudima koji odrastaju bez roditelja. U svom srcu treba pronaći mjesta za drugog čovjeka te svakodnevnom pažnjom i dijelima omogućiti bolje životne uvjete onima koji odrastaju bez odgovarajuće roditeljske skrbi, naglasio je gradonačelnik Bandić.Predsjednica Udruge Poduzetni Marina Tafra istaknula je kako su reakcije okoline jako pozitivne, a osim novčanih sredstava jako je važno da se radi o pomoći mladih ljudi svojim vršnjacima u potrebi. Tafra je također najavila sljedeću akciju pod nazivom Poduzetni za Uskrs koja ide po istom principu i s istim ciljem.
 
Kuća sv. Franje u koji ide donacija je počela s radom 7. listopada 1972. a može primiti 32 korisnika. Sa prikupljenim sredstvima će se urediti dvorana koja sad nije u funkciji.

ŽELJKO KRZNARIĆ