'Pansion Eden' / foto: izvor ZKM

Zagrebačko kazalište mladih gostuje 3. studenog 2019. na Europskom festivalu izvedbenih umjetnosti – Dramskom festivalu Nacionalnog kazališta u Temišvaru u Rumunjskoj s predstavom Pansion Eden“ u režiji Árpáda Schillinga ( http://ro.tntimisoara.com/fest-fdr-2019/ ).

Temišvarski Festival suvremene drame je u asocijaciji Europskih festivala od 2012., a posvećen je suvremenom rumunjskom kazalištu u europskom kontekstu i prikazuje najbolje iz nove rumunjske drame.

Više o predstavi:

‘PANSION EDEN’

redatelj: Árpád Schilling 

Predstava koja govori o suvremenoj glembajevštini, preslika je hrvatskog društva i može vas gorko humorno nasmijati i postaviti vam pitanje – koliko često okrećete glavu od društvenih problema, jer morate misliti na svoju budućnost? Renomirani mađarski redatelj Árpád Schilling tekst i predstavu Pansion Eden stvarao je u Zagrebačkom kazalištu mladih uz doprinos glumačkih improvizacija. Schillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj. Priča počinje nevino, jednom svadbom, ali u svadbenoj noći počinju se razotkrivati tajne koje svaka obitelj skriva na svoj način. Javno se ne slažu s korupcijom i društvenim anomalijama, ali kad to dođe i do njih, imaju izgovor da moraju misliti na sebe i svoju obitelj.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

Predstava je premijerno izvedena 15. prosinca 2018.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here