Foto: ZKM/Marko Ercegović

Árpád Schilling, renomirani mađarski redatelj, postavit će premijerno u Zagrebačkom kazalištu mladih, u subotu, 15. prosinca 2018., u 20:00 sati, autorski projekt Pansion EdenSchillingova režija u ZKM-u ujedno je njegova prva režija u Hrvatskoj.

S koautoricama, Juli Jakab i Evom Zabezsinszkij, Schilling je došao u Zagreb s vrlo uznemirujućom pričom koji su ponijeli sa sobom od kuće, a koja je kad su bili u prvoj fazi osmišljavanja fabule ovoga komada, u Mađarskoj upravo doživjela svoj sudski epilog. Krijumčari ljudima otpočetka su znali da hladnjača nije prikladno vozilo za prijevoz živih bića i dogodila se tragedija. Osjećaju li se oni kojih se to tiče i u kojoj mjeri odgovornima? U predstavi koju postavlja u ZKM-u Schilling gradi priču o snovima, strahovima i željama jedne obitelji koja pokušava preživjeti usred rata i kapitalističkih pravila, kad moraju učiniti i neke ružne stvari, a onda ih pokušavaju sakriti.

U središtu predstave Pansion Eden je veliki obiteljski događaj – svadba – koja tradicionalno slavi ljubav, privrženost i život. Ali kad tajne počinju izlaziti na vidjelo, kad u obitelji moraju priznati što su učinili, isprepleću se laži, strahovi, želje, ali i zlouporaba moći, korupcija i religijska uvjerenja.

Glume: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran ČubriloDado ĆosićPetar LeventićEdvin LiverićFilip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini.

     

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here