Razotkrivene tajne najljepših Hrvatica! Neke će vas nasmijati do suza, zbog drugih ćete zaplakati

Proteklih tjedana sve su oči uprte u atraktivne finalistice izbora za Miss Hrvatske. Od trenutka kada su predstavljene javnosti 14 najljepših djevojaka Lijepe Naše ne prestaje intrigirati javnost. Iz dana u dan zanimanje postaje sve veće što ni ne čudi jer će  upravo jedna od ovih ljepotica predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem izboru ljepote, izboru za Miss svijeta.

U tijeku su posljednje pripreme za finalnu večer koja se održava ove subote u Malom Lošinju, a u pauzi od priprema finalistice su otkrile svoje dobro čuvane tajne zbog kojih će vam zasigurno postati još zanimljivije. Neke od ovih priča dobro će vas nasmijati, dok bi zbog drugih mogla pasti i pokoja suza.

Helena Ćatić iz Hrvatske Kostajnice jednako je uspješna ispred fotoobjektiva kao i na njivi. Iako ima samo 17 godina Miss Sisačko-moslavačke županije već dugo vozi traktor. – Nisam neki profesionalac, ali ide po njivama – kroz smijeh će Helena. Iako osmijeh gotovo da ne skida s lica na spomen ratnih vremena koja su proživjeli njezini roditelji, prožima ju jeza. – Oko njihovih srušenih domova sada je samo visoko grmlje. Ne pričam često s roditeljima o tome, ne volim uopće niti spominjati rat jer se uvijek sjetim maminih priča kako su joj iznad glave letjele granate na putu do škole – sjetno govori Miss Sisačko-moslavačke županije.

Srećom, progonstvo na svojoj koži nikada nije osjetila Miss Zagreba Maria Rogić, no zato kao najstrašniji trenutak u životu pamti blizak susret s medvjedom. – U jutarnjim satima, kod bake na selu, izašla sam baciti smeće i vidjela medvjeda kako šeće pored naše kuće, bilo je to od otprilike desetak metara od mene – ispričala je Maria anegdotu koja je naposljetku završila bez drame.

Život Glorije Mudrovčić obilježila je nažalost velika tragedija. Prerani gubitak majke ostavio je traga na studentici iz Otočca koja je zbog nedostatka majčine potpore naučila samostalno koračati kroz život. U svakodnevnim poslovima odlično se snalazi, a ništa lošije ne bi bilo ni da se nađe usred pustinje bez signala na mobitelu. Tada bi vrlo vjerojatno upotrijebila cake Beara Gryllsa čije dokumentarce svakodnevno gleda sa svojom braćom. Od samoće i bez doticaja civilizacije ne zazire ni predstavnica Zadarske županije Iva Mijolović. Pustinja bi joj, ističe, dobro došla jer bi se napokon odmorila od svega, a tko zna, možda bi u šumi pronašla i svog Tarzana.

Korčulanku Laru Brkić već sad nazivaju najopasnijom finalisticom ovogodišnjeg izbora. 18-godišnja studentica u slobodno vrijeme bavi se kick boxom, a osim toga može se pohvaliti i vještinama kojima bi posramila i mnoge muškarce. – Nema što ne znam popraviti. Obožavam sastavljati namještaj, nemam problema ni s vijcima niti s bušilicama, a kamoli sa žaruljama – kaže Lara koja se uskoro planira okušati i u vožnji motora. S alatom u rukama vješto barata i uzdanica Požeško-slavonske županije Mateja Bilješković. Iako ne studira tehničke znanosti već odgojne, Mateja se odlično snalazi i u popravcima automobila.

 

Nešto manje spretnija s alatom i kućanskim poslovima je Vanja Beronja. 24-godišnja Vukovarka zna promijeniti žarulju i zabiti čavao dok sve ostalo prepušta drugima baš kao što to čine i Slavonka Tea Pavičić te Vrbovčanka Sara Silajdi. S druge strane Miss Zadarske županije Tina Ković te Miss Ličko-senjske Katarina Mamić drugima u ruke rado prepuštaju glačalo jer im glačanje rublja zadaje najviše muke, jednako kao što brisanje prašine zadaje probleme Međimurki Esmeraldi Slaviček zbog alergije na prašinu koju ima. S kućanskim poslovima, ali ni jezicima problema nema ni Estela Perkov iz Šibensko-kninske županije koja osim engleskog odlično govori i ruski jezik.

Predstavnica Primorsko-goranske županije Rea Rebeca Plišić otkrila je pak urnebesan pokušaj zavođenja koji je doživjela. – Izdvojila bih trenutak kad je dečko pokušavajući preteći mene na biciklu pao u šipražje vozeći pritom moju sestru na biciklu – kroz smijeh je ispričala mlada Riječanka.

Koja će od ovih ljepotica ponijeti laskavu titulu nove Miss Hrvatske bit će poznato već ovaj vikend.

FOTO: Boris Mataković