Fotografije koje su ganule Hrvatsku

Autor:Miroslav Šantek

Već nekoliko dana na području Šibenika bukti najveći ovogodišnji požar i to velikih razmjera koji je zahvatio oko 900  hektara terena, a samo uz nadljudske napore oko 200 vatrogasaca i pedesetak pripadnika Hrvatske vojske koji se uz pomoć kanadera i zračnih traktora danonoćno bore protiv plamene buktinje, nije bilo žrtava niti velike štete na stambenim objektima.

Teško je uopće zamisiti u kakvim uvjetima ovi ljudi rade svoj posao boreći se sa puno jačim neprijateljem koji nema namjeru sam prestati plamtiti. Vrućina, dim, stres, pritisak, borba za tuđe i isvoje živote, iscrpljenost, prepmorenost i na kraju san od nekoliko sati na zemlji.

 

Vatrogasci – oni su naši heroji je facebook grupa na kojoj su postavljene fotografije s požarišta na kojima vidimo premorene vatrogasce kako spavaju na kamenu, kako leže na zemlji jer više nemaju snage. Odmaraju malo, a onda opet u borbu. Fotografije su ganule Hrvatsku. Oni su doista pravi heroji – potvrđuju to redom svi komentatori na društvenim mrežama.