Amigo

Autor:Miroslav Šantek

Kad je početkom dvijetisućitih Arsen Dedić uspješno prebrodio životnu bitku s bolešću i krenuo nakon Padove u novi život, objavio je album Na zlu putu na kojem se našla i pjesma Amigo, koja je postala veliki radijski hit – jedna od njegovih poznatijih i izvođenijih stvari u posljednjem dijelu njegove karijere. Arsen nas je napustio 2015., ali njegove pjesme zauvijek su ostale žive. A i njegova poznata umjetnička obitelj supruga Gabi Novak i sin Matija Dedić i dalje svira i nastupa.

Prošlog ožujka, pod mirisom tek rascvjetalih magnolija i olovnog proljetnog neba, na zagrebačkom Tomislavcu i pred više tisuća ljudi koji su se okupili na poziv Jelene Veljače koja je s inicijativom #SPASIME organizirala prosvjedni skup  protiv rastućeg vala obiteljskog, ali i svakog drugog nasilja u Hrvatskoj, na improviziranoj pozornici uživo su nastupili Gabi i Matija odsviravši i otpjevavši pjesmu Hrabri ljudi.

Foto:Miroslav Šantek

Ovog srpnja koji uskoro kuca na naša vrata, iduće srijede, 03.07. uz pomoć namilijeg Arsenovog suradnika i vječnog pijaniste Branka Bulića – Bule, Gabi i Matija podsjetit će zagrebačku publiku na Arsena koncertom pod nazivom AMIGO i na taj način otvoriti 20. izdanje scene AMADEO koja je od svog osnutka 2000. godine pa sve do srpnja 2015. čak 40 puta ugostila Arsena Dedića koji je jako volio nastupati na njoj.

Dakle, 3. srpnja znate što vam je činiti. Gornjogradska pozornica vas čeka.