Slučaj Prihvatilišta za tražitelje azila Mala Gorica: Inicijativa branitelja Grada Petrinje traži odluke i dopise od MUP-a

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo da odustaje od planirane izgradnje Prihvatilišta za tražitelje azila u bivšem Prognaničkom naselju Mala Gorica, članovi petrinjske Inicijative branitelja još jednom su se Priopćenjem obratili ministru Davoru Božinoviću. Evo što su napisali:

Poštovani gospodine ministre,

još jednom se zahvaljujemo na dostavljenom odgovoru od 9. svibnja 2019. i molimo za konstruktivnu daljnju suradnju. Ponovno Vas podsjećamo da mi od svojih zahtjeva ne odustajemo te čekamo da nam dostavite tražene odluke i dopise. Ova Inicijativa i svi ljudi okupljeni oko nje su dali puno truda i energije te nastavljamo dalje sa svojim aktivnostima sve do donošenja odluka koje smo tražili.

Stoga Vas molimo još jedan put da ispunite naše zahtjeve i dostavite nam sve odluke do 17. svibnja 2019. Smatramo da ste imali dovoljno vremena staviti sve dosadašnje odluke van snage, donijeti nove i izvijestiti EU fondove i komisiju.

Nadamo se da razumijete naša inzistiranja na odlukama jer i u Vašem dopisu je toliko nelogičnih navoda da nam ne preostaje ništa drugo.

Svi mediji su objavili da odustajete od izgradnje iako to u Vašem dopisu nigdje decidirano ne navodite osim da pripremate odluku u što ćete uložiti novac namijenjen za Malu Goricu. Iako smo svjesni da bi donijeli tu odluku morate tražiti odobrenje od EU fondova, izvijestiti EU komisiju, a ništa od navedenog nam niste dostavili. Navodite da će te drugu polovicu uložiti u obnovu određenog broja stanova u vlasništvu Republike Hrvatske za smještaj tražitelja azila, a svi znamo da tražitelji azila ne mogu biti smješteni u stanovima već isključivo i samo u prihvatnim centrima i dalje da ne nabrajamo.

Nadamo se da razumijete naše sumnje, nepovjerenje i razlog zbog kojeg inzistiramo na odlukama.U nadi za što skorijem odgovoru ostajemo sa štovanjem,

U ime Inicijative branitelja grada Petrinje

Ivo Vranić, Miljenko Bušić, Željko Bjelac, Zlatko Iskrić i Luca Gašpar Šako.