Nevrijeme u Zagrebu

Autor:Miroslav Šantek

Vjetar jačine 70 kilometara na sat od nedjelje navečer se sjurio na zagrebačke ulice i napravio puno štete u svom silovitom pohodu, a stari Zagrepčani kažu da već desetljećima nisu doživjeli ovakav olujni udar. Sve što mu se našlo na putu i što je mogao svojom jačinom slomiti, pomaknuti ili oštetiti ovaj prirodni gusar je i napravio.
Sa svih strana metropole dolaze vijesti o slomljenim granama koje su oštetile mnoge automobile i imovinu građana, na više mjesta zaustavile promet, a drveni štandovi i kante za smeće razbacane su po mnogim kvartovima.
Zagrebački vatrogasci i intrevencijske službe su izašli na teren i samo do jutrošnjih 7 sati su imali čak 140 intervencija pokušavakući normalizirati i popraviti kaos koji je nastao u gradu. Ni vremenska prognoza ne obećava ništa dobro. Predviđaju se daljni udari vjetra u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji: Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112 – stoji u upozorenju PUZ-a građanima.
Foto:Nina Komusar