POLICIJSKA AKADEMIJA NA CVJETNOM TRGU

Na Cvjetnom trgu je u petak održana manifestacija dan otvorenih vrata Policijske akademije koji je organizirala Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Policijskom akademijom te uz potporu Vijeća za prevenciju grada Zagreba.

Cilj manifestacije, je promoviranje zanimanja policajac, kako bi se motiviralo potencijalne kandidate za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020.-naglasio je načelnik akademije Dubravko Novak- Natječaj traje do 31.srpnja i u tom vremenu se zainteresirani mogu javiti a planiramo upisati oko 70 polaznika.

Da bi netko postao policajac, prvenstveno to mora željeti raditi. Ako nema te istinske elje za pomaganjem drugim onda je bolje da se ni ne javite za školovanje, kaže Dubravko Novak. Kandidat ne smije biti stariji od 28 godina i mora proći sve testove, kako fizičke tako i psihološke i naravno ne smije imati mrlje u svom dosadašnjem životu.

Zainteresiranim brojnim građanima prikazane su posebne vježbe te veći dio onoga što očekuje zainteresirane za poziv policajca.

ŽELJKO KRZNARIĆ