HGU Sessions u Mesničkoj 12 – besplatne glazbene radionice

HGU SESSIONS U MESNIČKOJ 12
KCM – Kulturni centar Mesnička, adresa Mesnička 12, Zagreb, od ožujka do lipnja 2019.

– namijenjeno srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
– ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
– predavači : istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Radi se o seriji od 12 glazbenih radionica koje će jednom tjedno (ponedjeljkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju sa brojnim glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.

Hrvatska glazbena unija Podružnica 1 Zagreb je u svojem dosadašnjem radu, a postoji već više od 26 godina, organizirala brojne radionice koje su bile iznimno posjećene, jer posjeduje veliku bazu članova koje ovakve teme zanimaju. Kod glazbenika svih profila postoji volja i želja za dodatnom glazbenom edukacijom i usavršavanjem, pa im HGU Zagreb na ovaj način to želi omogućiti. Iako su radionice u prvom redu organizirane za članove, poziv će biti upućen svim glazbenicima – predanim amaterima kao i profesionalcima.

Javila se želja za suradnjom sa novootvorenim kulturnim prostorom u centru Zagreba – Kulturnim centrom Mesnička, koji postoji nešto više od godinu dana. KcM se profilirao kao mjesto koje posjećuje puno mladih ljudi jer je program koji nude izuzetno kvalitetna kultura – jazz i unplugged koncerti, izložbe slikara i fotografa, večeri poezije i drugo. Za sebe KCM može reći da ima vjernu sljedbu posjetitelja i redovnih gostiju što je plus za organiziranje ovakvih radionica.
Glazbene radionice će se redovito održavati tijekom 3., 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri bi se održavali koncerti u formi tzv. jamm sessiona što je i prilika da se prezentirano na netom održanoj radionici primjeni i pokaže u stvarnoj glazbenoj situaciji.
Radionicama može prisustvovati cca 60 posjetitelja.

Ministarstvo kulture RH je prepoznalo ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj od ove godine. A nadamo se i ubuduće, jer je ovaj proljetni ciklus radionica tek početak!