Namjerno se zaletio biciklom u jato golubova – mnogi su platili glavom ovaj iznenadni napad

Autor:Miroslav Šantek

U mnogim gradovima svijeta ulice sa stanovnicima dijele i pernati stanovnici, oni kojih nema zavedenih u službenim knjigama općina, oni koje je i legendarni Ivo Robić opjevao u svojim pjesmama.Naravno, radi se o glubovima koji se u jatima spuštaju među ljude koji ih nahrane ponekim slasnim zalogajem. Tako je i u Zagrebu. Na više mjesta slijeću, pa im je tako i samo središte velegrada,  Trg bana Josipa Jelačića poznata slijetna staza. Zabilježeni su na milijunima fotografija i  video zapisa, a upravo je ta digitalna tehnologija pomogla da se otkrije identitet čovjeka koji je 2. travnja napravio pravi pokolj među golubljim svijetom.

Jedan stariji gospodin je iz svoje vreće izvadio komade kruha i servirao ih cijelom jatu. Čovjek je bio sretan, nasmiješena i ozarena lica sve dok se nije dogodilo nešto što nije ni u najcnjem scenariju očekivao. Odjednom se punom brzinom u jato golubova zaletio biciklist i uhvatio ih nespremne na bijeg. Mnogi su ostali pregaženi i slomljenih krila nakon ovog silovitog ulijetanja među njih. Od šoka su i turisti i prolaznici počeli bježati, a najžalosniji je upravo bio stariji gospodin koji ih je hranio. Nepoznati biciklist se nije ni okrenuo, samo je produžio dalje i nestao u gradskoj vrevi.

Prolaznici su ostali zgroženi i u nevjerici viđenim prizorom, a ljubitelji životinja iz Udruge ANIMALEX i Prijatelji životinja nisu mogli samo tako prijeći preko ovog čina. Uz pomoć facebooka, građana i njihovih snimki utvrdili su identitet počinitelja ovog nedjela i podignuli kaznenu prijavu protiv njega pred Općinskim državnim odvjetništvom.