“We Love Zagreb”

Promotivni film „We Love Zagreb“ Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu – Das goldene Stadttor, drugo mjesto u kategoriji „City International“. Idejni autor filma koji pokazuje sve ljepote Zagreba je TZGZ, a izvršni producenti su gđa Suzana Potrebić i g. Vedran Rapo.

Ovaj najpoznatiji festival turističkog filma održava se u sklopu najvećeg međunarodnog turističkog sajma na svijetu – ITB, koji traje od 6. do 10. ožujka 2019. Na ovogodišnjem ITB-u Zagreb predstavlja svoju raznovrsnu ponudu između ukupno 10.000 izlagača iz 180 zemalja. U 2018. godini, gosti iz Njemačke ostvarili su porast od 4% u dolascima (68.638) i 9% (133.335) u noćenjima te su zauzeli treće mjesto po broju ukupnih dolazaka i drugo po broju ostvarenih noćenja u Zagrebu.

Direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld je ovom prilikom izjavila: „Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovu nagradu kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanju Zagreba kao turističke i poslovne destinacije.“

Nagrađeni film „We Love Zagreb“