Taking Woodstock – besplatna projekcija filma

NEDJELJA 03.03.2019 | Vintage Industrial Bar Zagreb Taking Woodstock – besplatna projekcija filma @VIB | Vrata 20:00h I Start 21:00h | Upad: FREE

U nedjelju 03. ožujka nastavljamo s besplatnim projekcijama, a ovaj put prikazujemo ‘Taking Woodstock’, Oscarom nagrađivanog redatelja Ang Leea:
2013. Oscar za najboljeg redatelja (Pijev životi),
2006. Oscar za najbolje redatelja (Planina Brokeback)
2001. Oscar za najbolji strani film (Tigr i Zmaj)

RADNJA:
Elliot radi kao dizajner na Greenwich Villageu u New Yorku no također je vezan i za obiteljski posao svojih roditelja koji drže ruševni motel El Monaco u provinciji. Ljeto je 1969. Elliot se mora vratiti doma ne bi li pomogao roditeljima da zadrže motel kojeg im zbog dugovanja želi uzeti banka.

Upravo je načuo da se planirani glazbeni festival neće održati u planiranom Walkillu jer su producenti izgubili dozvolu. Elliot nazove producenta Michaela i ponudi im svoje imanje za održavanje festivala. No obližnje imanje mljekara Maxa Yasgura im se učini prihvatljivijim. Uskoro se cijela postava Woodstocka seli u El Monaco a pola milijuna ljudi je na putu prema Yasgurovoj farmi na ono što će biti 3 dana ljubavi i glazbe.

Uz malu pomoć frendova, lokalnog umjetnika Devona, vijetnamskog veterana Billyja te transvestita i bivšeg marinca Vilme, uz negodovanje mještana, Elliot će se uplesti u ono što će postati najvećim glazbenim događajem svih vremena, generacijskom odrednicom i svjetlim mjestom u pop kulturi.

Žanr: Komedija, Glazbeni, Biografski
Trajanje: 120 min.
Zemlja: SAD
Redatelj: Ang Lee
Scenarist: James Schamus
Uloge: Demetri Martin, Emile Hirsch, Imelda Staunton

ANG LEE
Leejeve tri drame otvorile su mu vrata Hollywooda. Godine 1995. je za TriStar režirao britanski klasik Razum i osjećaji. Prebacivanje s tajvanskih na britanske filmove nije zaustavio Leeja od osvajanja festivalskih nagrada. Razum i osjećaji donio je Leeju drugog Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu. Nominiran je za sedam Oscara, a osvojio je nagradu za najbolji adaptirani scenarij Emme Thompson. Osvojio je i Zlatni globus za najbolju dramu. Nakon ovih uspjeha, Lee je režirao još dva holivudska filma, Ledena oluja (1997.), obiteljsku satiru smještenu u američko predgrađe sedamdesetih, i Zajahati s vragom, dramu o Američkom građanskom ratu (1999.).

Iako su kritičari hvalili ove filmove, komercijalni uspjeh nije bio impresivan, što je pomalo zasjenilo Leejevu slavu među širokom publikom i umjetničkim školama koju je stekao svojim dugometražnim filmovima. Međutim, krajem devedesetih i početkom 21. stoljeća, Ledena oluja dobro se prodavala na VHS i DVD formatu, a često se prikazivala na kabelskim televizijama.