Odlazak Mirka

Autor:Miroslav Šantek Cobra

Prije samo dva tjedna u revanšu s Royem Nelsonom slavio je veliku pobjedu. Nitko nije mogao ni pomisliti što će se poslije toga dogoditi. A dogodilo se. Gostujući prošlog petka u Dnevniku Nove TV, legendarni borac je najavio kraj jedne izrazito uspješne karijere.

Mirko Filipović Cro Cop je izjavio: “Imao sam moždani udar, krvarenje u mozak. Danas sam izašao iz bolnice i zato sam htio doći ovdje da ljudi vide da sam ja zdrav jer imao sam nevjerojatnu sreću u nesreći, ta krv, taj izljev koji se dogodio je mogao otići i lijevo i desno. Imao sam disekciju vene, pukla je ta žila od mehaničkog podražaja. To nema veze s borbama, jednostavno moj vrat je  bio preopterećen od trideset godina treninga.  Sad se moram boriti za svoj život.  U zadnja dva-tri mjeseca imao sam problema s vratom, jako me je boljelo. To sam primijetio dok sam vozio auto u rikverc kad bi se okrenuo. Otišao sam na magnetsku rezonancu i tamo je sve bilo OK. Mislio sam da to tako mora biti, zarotirao sam glavu 10 puta u jednu stranu.

Sljedeća tri mjeseca ne smijem ništa trenirati. Koji god trening radim, drugi moždani udar bi bio smrtonosan. Sad moram biti discipliniran, dobio sam lijekove koje moram piti. Nikad više neću ući u ring jer ne smijem dozvoliti da me netko udari. Za tri mjeseca ću napravit kontrolni magnet i vidjeti kakvo je stanje.. Nakon toga ću  trenirati i dalje, ali s  boks vrećama. Što se tiče borbi, toga više neće biti. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je ispalo, to je život.”

Izjava ovog borca koji je još 2001. krenuo s borbama ražalostila je mnoge njegove fanove. Ali čini se da je doista došao kraj jedne uspješne sportske priče. Mirko ima 44 godine, vrlo uspješnu kickboxing i MMA karijeru.

Puno toga se može pisati o ovom velikom sportašu, ali treba sačekati i vidjeti što će donijeti vrijeme ispred nas i što će se točno dogoditi.