6. Festival visibaba

0

Udruga Planinska družina organizira šesti po redu Festival visibaba, u nedjelju 3. ožujka s početkom u 14.00 sati, uz potok Vukov dol u blizini naselja Planina Gornja u istočnom dijelu Parka prirode Medvednica.
U okruženju visibaba i ostalih vjesnika proljeća za ovogodišnje posjetitelje festivala pripremit ćemo lovčev gulaš, gazdaričine kolače i vještičine napitke, a u goste smo pozvali udruge Bioteka i Glineraj koje će održati svoje radionice za djecu i odrasle – Bioteka u pokretu i Dodir gline.


„Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti“ već 12 godina promiče znanost i vjerno se zalaže za poticanje učenja koje nije u „ladicama“ i ne obuhvaća činjenice koje su u tu „ladicu“ spremljene, nego znanje koje je iskoristivo. Održat će radionicu za osnovnoškolsku djecu pod nazivom „Bioteka u pokretu“ bit će to jedan pravi mali znanstveni terenski rad kroz koji će istraživati bio-raznolikost na području Vukovog dola. „Glineraj – udruga za promicanje primijenjene umjetnosti“ svojim radom već četiri godine prezentira keramiku kao dio suvremene umjetnosti. Održat će kreativnu radionicu za djecu i odrasle pod nazivom Dodir gline na kojoj će sudionici naučiti neolitički način izrade primjenjive keramike.
Ove godine u sklopu festivala predstavit ćemo novu art instalacija, smještenu u blizini Tarandekovog melina i novoizgrađenog mosta na potoku Vukov dol. Instalaciju je osmislila i oblikovala Marina Blažek, a uz pomoć Krune Bošnjakovića i Njegoslava Blažeka smjestila u prostor Vukovog dola.

Na Festival visibaba u Planini Gornjoj ove nedjelje možete doći i ZET-ovim autobusom 263 s okretišta Dubec. Festival se održava uz potoku Vukov dol pored Igrcevog i Tarandekovog melina, udaljeni su 850 m od okretišta autobusa u Planini Gornjoj.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here