Ne gledaj me kao vučica

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Zažmuri, pa na sopstvenom platnu…

Baš kao i mnogi drugi mladići koji su htjeli naučiti svirati gitaru i ja sam krenuo dobro utabanim početničkim stazama učenja sviranja tog instrumenta mog vremena –  osamdesetih godina. Nepisani klasici žanra:  Balkan – pjesma grupe Azra ili Krivo je more – Divljih jagoda se uvijek nekako nađu na samom početku učenja usklađivanja držanja akorda i ritma desne ruke. A uz te mega hitove ja naučih odsvirati i pjesmu Zažmuri – Momčila Bajagića-  Bajage koji je tad postajao velika muzička zvijezda. Sa druge strane jastuka se zvao njegov drugi album koji se počeo ozbiljnije kupovati i vrtjeti na radio stanicama i tulumskim sobama, a na njemu se našla i ta balada – Zažmuri. Bajagu sam znao, ali Alku Vuicu definitivno ne. A ona je znala izjaviti da je Bajaga baš tu pjesmu napisao njoj.

https://youtu.be/0G_jz5OJVec

Arena Zagreb

Bajaga je danas sa svojim Instruktorima u Zagrebu. Večeras će u Areni Zagreb održati veliki koncert – prvi samostalni na ovom mjestu. Prije nekoliko godina je već svirao na Laništu, ali u “neprirodnoj” kombinaciji s Jelenom Rozgom, kad je cijelu tu turneju sponzorirala i organizirala jedna pivovara. A prije 35 godina je i započeo karijeru baš u Zagrebu.

Bajaga večeras ima i predgrupu – Buđenje, a nakon što je prošle godine rasprodao pulsku Arenu i zagrebačku Šalatu, nema sumnje da će večeras tisuće ljudi pohrliti u Arenu Zagreb koja će biti najposjećenije mjesto ove noći u hrvatskoj metropoli. Bajaga u medijima najavljuje pravi spektakl za svoje zagrebačke fanove, nezaboravnu noć prepunu dobre svirke i energije. U tijeku je velika regionalna turneja na kojoj promovira aktualni album “U sali lom”, ali nema nikakve sumnje da će se na repertoaru naći i ta “moja” Zažmuri.