Ako znaš bilo što

Autor: Miroslav Šantek Cobra

 

Ne znam što da radim sa sobom. Na što misli da bacim.

Znam da život brzo prolazi i da se ne može zaustaviti. Znam da postoje neke pjesme, neki stihovi koji mi uđu pod kožu. Neke stvari koje čovjek osjeti duboko u sebi. U onim trenucima kad grad debelo spava, kad samo tišinu prekida lavež pasa negdje u daljini. U onim “rijetkim” trenucima kad ostavi sve probleme tamo napolju, na čekanju. Kad leži u krevetu punom strasti s nekim u polumraku sobe i smije se. Zajebava se. Gleda kazaljke sata koje nezaustavljivo drobe noć i govore  da mora poći svojoj kući. Kad pije crno pivo u udobnoj postelji i kad sluša te stihove koje je davno napisao taj pjesnik kojeg nikad neće pustiti u čitanke djeci.

Želim da se stisnem uz tebe, da te milujem… Pjesma Ako znaš bilo što je objavljena na albumu Filigranski pločnici zagrebačke rock grupe Azra 1982. godine. Napisao ju je Branimir Johnny Štulić i jedna je od pjesama koje ulaze u krug onih bezvremenskih, onih koje malo tko može napisati, onih koje doista uđu u nečiji život. Onih koje se prožive.

Štulića odavno nema na diskografskoj i koncertnoj sceni, sam tu i tamo izjavi da se Azra nikad više neće okupiti, a godine i život jednostavno prolaze.

Ali ima onih koji crpe te stihove i tu energiju preoblikavajući je i izvodeći je na drugačije načine od originala. Mnoga srca i duše je osvojila jedna pjevačica duboko ukorijenjena u sevdah koja se zove  Amira Medunjanin. Rođena u Sarajevu odlučila je svoj život posvetiti pjesmi i muzici i upornim radom postala je poznata i puno dalje i šire od prostora bivše Jugoslavije. I ona se susrela negdje sa Štulićem. Ušao joj je pod kožu.

Možete ju uskoro vidjeti i čuti u hrvatskoj metropoli. Interes je ogroman tako da su organizatori odlučili održati dva koncerta 14. i 16. travnja u Koncertnoj dvorani Lisinski.