„Gibajmo se“

Zašto praviš slona od mene ušla je kao funky uragan u povijest hrvatske glazbe. I tako je od kraja osamdesetih počela prava Funkymania, koju je kao ritmičku epidemiju kralj funka Dino Dvornik lansirao u publiku.

Još jedna posveta kralju funka sa zanimljivim gostima pod simboličnim nazivom njegovog hita „Gibajmo se“, zasigurno će i ovoga puta rasplesati publiku, koja je uvijek gladna hitova Dine Dvornika.
A upravo takvo gibanje priuštit će vam večeras muzička vojska Dine Dvornika predvođena energičnim Mariom Huljevom 23.2.2019. u Metropolis clubu ( Avenija Dubrovnik 10 preko puta Velesajma) potpomognuta muzičkim imenima, koji su živjeli, voljeli i izvodili njegovu glazbu . Dino Dvornik tribute band čine vrhunski bubnjar Damir Šomen -svirao s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa, te s njima snimio i kultni album “Live in München”. Na gitari je Zoran Jager Jex-gitarist i osnivač kultne grupe The Bastardz, basist Zvonimir Bučević Buč – jedan je od naših najboljih basista, nekadašnji član pratećeg Dininog banda Songkillersa i grupe Boa. Klavijature svira Jurica Leikauff desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog Kazališta i posebne dionice saksofona Ivica Premelč Ywek -saksofonist Prljavog Kazališta te glavni član Dino Dvornik Tribute benda .

Njima će se bini pridružiti Ivana Kindl, Ervin Baučić, i Joe Pandur – poznati zagrebački jazz gitarist koji je također surađivao na albumima Dine Dvornika, a istaknuo se s pjesmom Rušila Sam Mostove od Sna, na kojoj je i svoj veliki doprinos dala i naša diva, Josipa Lisac.

Prošle godine prepun rasplesani Metropolis club uživao je u live izvedbama Tribute to Dino dvornik banda, Ivana Kindl razvalila je interpretacijom, kao i Ervin Baučič, a ovoga puta sjajnu ekipu koja će zasigurno dobro zabaviti publiku predvodi fantastični Mario Huljev. Hitovi ispred svoga vremena, glazbenog inovatora, virtuozne live izvedbe i danas su atraktivne publici, Dino je bio uzor mnogim muzičarima i dobro je razgibao regionalnu glazbenu scenu .

Svakako očekuje nas prava Funkymania, hit do hita u odličnoj izvedbi muzičkih majstora, kako pravi kralj funka i zaslužuje. Genijalnost Dinove glazbe zahtijevala je virtuoze koje su mogli pratiti njegove zahtjevne funky izvedbe, a najbolje izvedbe posvećene kralju funka odvijale su se upravo u Metropolis clubu otkuda je ova virtuozna live posveta i krenula.
Na prošlom izdanju „Nadahnuće“ mnogi su ostali oduševljeni odličnim izvedbama njegovih legendarnih hitova, a ovoga puta gibanje će biti još i jače kako pravi funky manijaci i zaslužuju.