Inicijativa Branitelja Grada Petrinje protiv Centra za azilante: Održat će se javna tribina mještana Bresta Pokupskog i Male Gorice

U Hrvatskom domu Petrinje održan je radni sastanak Inicijative branitelja Grada Petrinje protiv izgradnje Centra za prihvat i smještaj azilanata u Maloj Gorici.
Bili su pozvani predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga civilnog društva i političkih stranaka Grada Petrinje, a odazvali su se predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Nenad Bužanić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja policije SMŽ-podružnica Petrinja Stjepan Kušan i predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Grada Petrinje Zlatko Iskrić, kao i predstavnici političkih stranaka,MOST-a Luca Gašpar-Šako i HSP-a Marijan Hodalj. Nazočili su i brojni građani i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Sastanak je vodio Miljenko Bušić, uz suradnike Ivu Vranića, Željka Bjelca i Tihomira Šalića, a zahvalio je prisutnima na dolasku i podršci koja je dobrodošla u daljnjem radu Inicijative.
U raspravi su, uz same članove Inicijative, svoja mišljenja i prijedloge iznijeli redom i Luca Gašpar-Šako, Mira Markanović-Šimić, Stjepan Kušan, Vlado Dumbović, Marijan Hodalj, Zlatko Iskrić, Željko Tonković, Mihajlo Gajić, Nenad Bužanić, Darko Hrnčević, Sanjin Bendeković i Velimir Pavičić.
Sastanak je prošao u konstruktivnom ozračju, a svi govornici podržali su naredne dogovorene aktivnosti, koje će u okviru zakona provoditi Inicijativa.
U zaključku, zajedničkim stajalištem ponovo su pozvane sve preostale udruge proistekle iz Domovinskog rata, sve udruge civilnog društva i sve političke organizacije s područja Grada Petrinje da se priključe Inicijativi za konačni cilj – sprečavanje izgradnje centra za azilante u Maloj Gorici.
Najavljena je nova skorašnja slijedeća aktivnost Inicijative, koja će se organizirati u društvenom domu naselja Bresta Pokupskog. Na javnoj tribini članovi Inicijative detaljno će upoznati mještane Male Gorice i Bresta sa svim dostupnim informacijama, svim aktivnostima Inicijative u narednom razdoblju, kao i sa svim potencijalnim neprilikama koje bi uzrokovala izgradnju Centra za azilante u Maloj Gorici, najavljena od strane MUP-a RH.

Branitelji Grada Petrinje