Recidivisti za volanom završili u zatvoru

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Ivanec su u subotu, 26. siječnja, u 10.35 sati na državnoj cesti u Cerju Nebojse zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnji mladić iz Cigrovca, u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kontrolom je utvrđeno da isti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud, kojom prilikom je od strane policije za istog predložena kao propisna sankcija kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja na Prekršajnom sudu 26-godišnjaku je određeno do 5 dana zadržavanja, nakon čega je predan u Zatvor Varaždin.

Prilikom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje prometne policije Varaždin su u subotu, 26. siječnja, u 12.52 sata na auto cesti A-4 u Varaždinu zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji muškarac iz Varaždina.

Kontrolom je utvrđeno da isti upravlja motornim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud, kojom prilikom je od strane policije za istog predložena kao propisna sankcija kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja na Prekršajnom sudu 40-godišnjaku je određeno 15 dana zadržavanja, nakon čega je predan u Zatvor Varaždin.

Policijski službenici su jučer, 30. siječnja oko 10.25 sati, u Lekeniku zaustavili osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 38-godišnji vozač. Provjerom je utvrđeno da autom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i da je recidivist, tj. višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Uhićen je i uz optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na nadležni prekršajni sud.

policija.hr