Noć Muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva (Trenkova 44, 42000 Varaždin) je pripremio bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak 1. veljače 2019. godine.
Kao glavno događanja pripremili smo otvaranje izložbe “Karikaturom protiv požara” našeg poznatog karikaturista i dugogodišnjeg suradnika „Vatrogasnog vjesnika“, gospodina Damira Novaka. Kroz karikaturu, autor prikazuje svoje viđenje trenutnog stanja u vatrogastvu te prati utjecaj političkih odluka na običnog, „malog“ vatrogasca.
U sklopu izložbe, Damir Novak će održati radionicu izrade karikatura za najmlađe. Polaznici radionice će tako naučiti osnove crtanja karikatura, a svoje radove će moći izložiti na panoima u Muzeju.
Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, sa novim vitrinama u kojima su smještene mlaznice i ostale vatrogasne armature, a predstaviti ćemo široj javnosti i odlikovanje Začastni član – najviše odlikovanje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, koje je Muzej nabavio krajem 2018. godine.
Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.
Dođite i uživajte u hrvatskoj vatrogasnoj povijesti.

Raspored događanja:
18:00 – 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
20:00 Otvorenje izložbe “Karikaturom protiv požara” Damira Novaka
18:00-20:00 Radionica crtanja karikatura za najmlađe
18:00- 23:00 Što rade vatrogasci/Druženje

Sve o muzeju možete pročitati klikom ovdje –  Muzej hrvatskog vatrogastva