250 kilometara na sat

Autor: Miroslav Šantek Cobra

Preciznije rečeno, brojač je na trenutak pokazao 252 kilometra na sat. To je 120 kilometara više od dopuštene brzine na autocestama u Hrvatskoj na kojima je ograničenje brzine 130 kilometara na sat. Radi se o vozilu marke BMW kojeg je policijski presretač zaustavio u suboto oko 14 sati na autocesti A1. Policija utvrdila da se radilo o 57 – godišnjem Hrvatu koji je vozio automobil njemačkih registracijskih oznaka, a utvrđeno je da je vozaču i istekla vozačka dozvola.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama za prekoračenje brzine veće od 50 km/h od dopuštene propisuje novčanu kaznu od tri do sedam tisuća kuna te tri negativna boda, a za nevažeću vozačku dozvolu kazna je 1000 kuna.

MUP je ovaj video postavio na svoj službeni kanal na You Tubeu a napisali su ovako :Dragi vozači, nemojte se ponašati kao vozač drž. RH, koji je BMW njemačkih oznaka, brzinom preko 250 km/h na autocesti A1, doveo je u opasnost ostale sudionike u prometu. Pored prekoračenja brzine istekla mu je i vozačka dozvola. Čuvajte sebe i druge…