Zima oko svijeta

0

Posljednji tjedan zimskih školskih praznika svake godine u Zoološki vrt grada Zagreba donosi interaktivnu izložbu Zima oko svijeta.

Ovogodišnja će se održati od subote, 5., do nedjelje, 13. siječnja.

Izložba koju Vrt organizira u suradnji s agencijom Paprika, otvorena je svakodnevno između 10 i 15 sati.

U dvije dvorane Edukacijskog centra i na Edukacijskom trgu posjetitelji će moći upoznati raznolika lica zime. Tako će doznati kako ovo godišnje doba izgleda u tropskim kišnim šumama, pustinjama, močvarama, listopadnim i zimzelenim šumama te na travnjacima istočne Afrike.

U nekim dijelovima svijeta zima donosi oskudicu, a u nekima obilje hrane. Tome su se prilagodile i životinje koje tamo obitavaju. Kako, učit će mladi posjetitelji opipavajući krzno tigra, nojevo jaje, slonov zub, kožu krokodila, gnijezdo djetlića i druge zanimljive preparate.

Moći će dodirnuti i neke žive životinje. Među njima su divovski paličnjak, kraljevski piton, bradata agama i madagaskarski siktajući žohar.

Pod staklom će izbliza moći vidjeti i neke životinje koje inače nisu u središtu pažnje. To su, među ostalima, mahovinasta žaba, oklopljeni gušter, pješčani udav te južnoamerički divovski skakavac.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here