Došao je i taj dan – Samo nas nebo rastavit može

Mišo Kovač, neokrunjeni kralj estrade i jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima, razveselit će večeras svoju mnogobrojnu publiku velikim koncertom. Koncert pod nazivom “Samo nas nebo rastavit može” održat će se u splitskoj Spaladium areni 22. prosinca. Mišo Kovač svojevrsni je kulturološki i sociološki fenomen kojeg obožava publika od 7 do 77 godina. Uz njegove pjesme rasle su generacije, tako da ne postoji osoba koja nije čula za hitove kao što su “Ako me ostaviš”, “Ti si pjesma moje duše”, “Ostala si uvijek ista”, “Poljubi zemlju”, “Dalmatino”, “Svi pjevaju, ja ne čujem”, “Drugi joj raspliće kosu”, “Nikoga nisam volio tako” i “Dalmacija u mom oku”.

Popularni Šibenčanin, koji je odrastao u ulici s Arsenom Dedićem, u javnosti se smatra ikonom Dalmacije i nogometnog kluba Hajduk te navijačke skupine Torcida. Svi se još uvijek sjećaju prošlog Mišinog koncerta u splitskoj Spaladium Areni prije četiri godine kada je Torcida organizirala iznenađenje – transparent “Mišo živi vječno” i veliko platno s njegovim likom koje je kružilo po dvorani, što je Mišu posebno ganulo. Time je još jednom dokazana ta emotivna povezanost između Torcide i Miše.

Tijekom svoje karijere, Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada. Iako je na vrhuncu popularnosti bio sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća i danas ima odanu publiku koja s nestrpljenjem čeka svaki idući koncert. Karizma koja osvaja i na prvu hipnotizira samo je jedan od razloga zašto Mišo ima “vojsku” svojih fanova iz svih zemalja bivše države. Dovoljno je samo da se pojavi na pozornici i publika zborski pjeva sve njegove pjesme uz koje se smije i plače. Takav primjer pjevača rijetko se više može igdje naći.

2012. godine, dobio je Porina za životno djelo, a osim toga, dobitnik je brojnih dijamantnih, zlatnih i srebrnih ploča te festivalskih nagrada. Posjeduje i Zlatnu pticu, priznanje koju je nekadašnji Jugoton dijelio izvođačima koji su ostvarili milijun prodanih primjeraka. Institut hrvatske glazbe mu je 2005. godine uručio priznanje za najveći broj prodanih ploča u povijesti hrvatske diskografije!

Miši će se na pozornici ovog velikog koncerta pridružiti i glazbeni gosti- kći Ivana Kovač, klapa Rišpet te gost iznenađenja.